Infoavonden sombere stemming

Iedereen voelt zich weleens wat minder opgewekt of heeft soms weinig zin om iets te doen. Tijdelijke neerslachtigheid is een normale reactie op moeilijkheden of tegenslagen. Wanneer we last hebben van een aanhoudende sombere stemming en minder plezier beleven aan zaken die ons voorheen wel konden boeien, geraken we soms in een negatieve spiraal. 
Design & Build

Ervaar je dat jouw sombere stemming een impact heeft op je studies en studentenleven? Wil je graag weten hoe depressieve klachten ontstaan en wat je hieraan kan doen? Dan zijn deze 2 infoavonden iets voor jou! 

Voor wie? 

  • Studenten 3e graad secundair onderwijs 
  • Studenten hoger onderwijs

Wat?

Tijdens deze twee infoavonden: 

  • leer je depressieve klachten bij jezelf herkennen
  • krijg je inzicht in de oorzaken en gevolgen van depressieve klachten 
  • reiken we concrete handvaten aan om depressieve klachten te voorkomen en te verminderen

Deze infoavonden nemen de vorm aan van een informatieve groepscursus. Deze vorm van hulpverlening is geen groepstherapie. Zo hoef je bijvoorbeeld je eigen ervaringen niet te delen met de andere groepsleden of met de psycholoog. Uiteraard is er wel ruimte voor vragen. Er worden oefeningen en tips aangereikt die je zelf kan uitproberen. Je zal van ons tijdig het nodige materiaal krijgen (bv. slides), om de avonden goed te kunnen volgen. 

Praktisch 

Waar? Campus Sanderus
Wanneer? Donderdag 7 november én donderdag 14 november telkens van 18.00 u - 20.00 u.
Door wie? Veerle Decaluwé
Inschrijven | Klik hier om je in te schrijven voor deze training. Je ontvangt dan meteen een bevestigingsmail.

Veerle Decaluwé is klinisch psycholoog en lector binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Zij heeft ervaring in het begeleiden van studenten.

07
november
Donderdag
18:00
20:00
14
november
Donderdag
18:00
20:00