Campus De Ham

Je studeert in de stad van de beste burgemeester ter wereld. Mechelen is hip and happening. Een stad op studentenmaat en daar is Campus De Ham je thuisbasis. Een gezellige en hippe mediacampus met een groot mediaforum voor events en meetings, een communicatiebureau, professionele radio-, tv- en fotostudio’s, montageruimtes, grafische ateliers en een newsroom. Of passeer eens in het Pro Media Lab, waar je als mediastudent alle professionele audiovisueel materiaal kunt ontlenen tegen spotprijzen. Effe time-out? In het mediacafé geniet je dagelijks van een lekkere koffie, cappuccino, chai latte of verse ice-tea.

De sfeer tussen docenten en studenten is werkelijk bijzonder op Campus De Ham. Kom dat zien: je voelt je hier meteen thuis!

Werken in en rond Mechelen-centrum

Begin oktober 2019 start de aannemer met de aansluiting van de Tangent op vier grote Mechelse invalswegen. De veilige doorgang voor voetgangers en fietsers blijft daarbij gegarandeerd, en ook het autoverkeer blijft altijd mogelijk in alle richtingen, maar je moet wel rekening houden met een minder vlotte doorstroming.

Ondertussen wordt er ook nog verder gewerkt aan de vernieuwing van twee gevaarlijke kruispunten op de ring rond Mechelen (R6). De vernieuwing van de kruispunten met bruggen (fly-overs) over de Liersesteenweg (N14) en de Antwerpsesteenweg (N1) zal het verkeer op de ring rond Mechelen veiliger en vlotter laten verlopen.

Klik hier voor meer details en concrete informatie over de werken in en rond Mechelen.

Volg Campus De Ham op Facebook

Onthaal Campus De Ham
T +32 15 36 91 00

Adres

Raghenoplein 21bis
2800 Mechelen

Openingsuren

maandag - vrijdag
8 - 17 u.

 

 

 

 

Hoe bereik je de campus?

trein

De campus ligt op 750 m van het station Mechelen en op 800 m van het station Mechelen-Nekkerspoel.

bus

De halte Zandpoortvest ligt vlak bij de campus.

fiets

Er is een fietsenstalling aan de campus zelf en een ruime overdekte fietsenstalling op campus De Vest aan de overkant van het plein. Huur je (elektrische) fiets via stuvo.

auto

Je kunt kiezen voor de goedkope betalende parking op de Zandpoortvest of voor de gratis parking op het Douaneplein op 800 m van de campus. Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar een carpoolpartner.

Opleidingen op deze campus

Thomas More biedt in de More Media School op Campus De Ham vier mediaopleidingen op bachelorniveau aan: Journalistiek, Communicatiemanagement, Interactive Multimedia Design en Media & Entertainment Business.  Onze bachelors versterken elkaar maar elke opleiding heeft zijn specifieke focus: verhalen maken (Journalistiek), doelgroepen bereiken (Communicatiemanagement), digitale media (Interactive Multimedia Design) en businessmodellen (Media en Entertainment Business). 

Voor studenten die een internationale carrière ambiëren, hebben we de Engelstalige bachelors International Journalism en International Communication and Media in huis!

Specialiseren kan o.a. via de eenjarige vervolgopleidingen Toegepaste Audiovisuele Communicatie (Batac), de Belgian Advertising School (BAS) en Internationale Researchjournalistiek (IRJ). 

1.547
studenten op deze campus

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Onderzoek op deze campus

Binnen de hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Klik hier voor meer informatie over onderzoek bij Thomas More. Ben jij op zoek naar expertise binnen een bepaald thema? Je vindt de contactgegevens terug per expertisecentrum en thema.

Faciliteiten op deze campus

In het mediacafé van De Ham kan je dagelijks tussen 9 en 15 uur genieten van een lekkere koffie, chai latte, biosap of verse ice-tea. Klein hongertje? Ga dan voor een slaatje of yoghurt met vers fruit en granola. Als mediastudent heb je regelmatig audiovisueel materiaal nodig. Dat kan je uitlenen in het Pro Media Lab op de tweede verdieping. Gewoon wat chillen of (samen)werken aan een project? Dat kan in het mediaforum.

Studenten van Campus De Ham kunnen ook terecht in het studentenrestaurant en leercentrum op Campus De Vest

Een fiets huren?

Dat kan voor €6/maand, onderhoud inbegrepen!
meer info
thomasmore_fiets