FAQ graduaatsopleidingen Thomas More

Veelgestelde vragen rond onze graduaten

Welke graduaten kan je volgen bij Thomas More? 

Het volledige aanbod aan graduaatsopleidingen vind je hier. 

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden? 

Wil je je inschrijven voor een graduaatsopleiding dan heb je een diploma van het secundair onderwijs of een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs dat minstens drie jaar behaald is nodig.  Beschik je niet over deze studiebewijzen en ben je ouder dan 18 jaar? Dan kan je je inschrijven voor een toelatingsproef. 

Wat kost een graduaatsopleiding? 

Het inschrijvingsgeld voor de graduaatsopleidingen zal vanaf 1 september 2019 op dezelfde manier berekend worden als voor bacheloropleidingen (‘graduaatsopleidingen’ moet nog toegevoegd worden op onderliggende pagina).  Je betaalt in het hoger onderwijs een vast bedrag (€ xx) én een bedrag per opgenomen studiepunt (€ xx per studiepunt als je geen recht hebt op een studiebeurs). Volg je voltijds les? Dan neem je jaarlijks 60 studiepunten op. Je betaalt dan maximaal xx euro inschrijvingsgeld voor een heel academiejaar.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een toelage? Dan kan je terecht bij studentenvoorzieningen. Ons team rekent het voor je uit en ondersteunt je bij je aanvraag. Je hoeft dus niet te wachten tot je ingeschreven bent. Kom gewoon eens langs op een van de infodagen of maak een afspraak.

Heb je recht op Betaald Educatief Verlof? 

Momenteel wordt het Betaald Educatief Verlof herwerkt tot het Vlaams Opleidingsverlof. Als beroepsgerichte opleiding komt een graduaatsopleiding in aanmerking.

Mijn leerkrediet is op. Kan ik mij inschrijven voor een graduaatsopleiding? 

Dat kan! Je hebt geen leerkrediet nodig als je je inschrijft voor een graduaatsopleiding. Als je het graduaatsdiploma behaalt, wordt jouw leerkrediet opnieuw aangevuld tot 60 studiepunten.

Ben je voor september 2019 al gestart met een graduaatsopleiding? 

Dan vind je hier nog eens alle veranderingen voor jou op een rijtje.