Donche | nascholing in onderwijs

Onze snel veranderende samenleving stelt steeds nieuwe uitdagingen aan het onderwijs. Ook de school zelf als leef- en werkomgeving is voortdurend in beweging. De superdiverse sociaal-culturele achtergrond heeft daarenboven de leerlingenpopulatie drastisch gewijzigd. Levenslang leren biedt een antwoord op deze uitdagingen en zorgt er zo mee voor dat leraren het ‘ultieme’ verschil kunnen maken.

Ons aanbod

Heb je vragen? Contacteer ons via donche@thomasmore.be of 014 50 81 60.
image.alt

Teamgericht aanbod

Tal van scholen doen jaarlijks beroep op het Donchecentrum voor een nascholing op maat van hun schoolteam. Hieronder vind je enkele aanknopingspunten per thema.

Klik hier voor alle praktische informatie rond dit aanbod.

Vormingen en studiedagen in de kijker

image.alt

Mens en samenleving

In september 2019 wordt dit nieuwe vak in praktijk gebracht. Een brede sociale, maatschappelijke en economische vorming staan hierbij centraal. In deze nascholing tonen we hoe ervaring en experiment het vertrekpunt kunnen vormen voor geslaagde leeractiviteiten. 

lees meer
image.alt

Onderwijscafés in Vorselaar

Een spraakmakende én gezellige lezingenreeks op maat van onderwijsprofessionals op onze campus in Vorselaar.

lees meer
image.alt

Focus op Wiskunde 2020

Op 29 januari 2020 organiseren we opnieuw een studienamiddag ‘Focus op wiskunde’ voor leraren wiskunde van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Je kan een keuze maken uit boeiende praktijkworkshops.

lees meer
image.alt

Studiedag Leerarrangementen 2019

Op vrijdag 26 april 2019 verwelkomen we Otto de Loor, trainer, coach en adviseur. Hij geeft jullie concrete handvaten bij het ontwerpen van leerarrangementen.
Daarna volgen er boeiende workshops o.l.v. Vlajo, Daniëlle Daniëls en docenten van de Lerarenopleiding Thomas More.

Lees meer
image.alt

Studiedag STEAM onderwijs 2019

Op 24 mei 2019 organiseert de lerarenopleiding van Thomas More, campus Vorselaar, een studiedag over STEAM onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) bij 3- tot 15-jarigen.

lees meer