Skip to main content

LiCalab zet gezondheidspreventie in de kijker op gezondheidswandeling in Vo

06/12/2022
Preventiewandeling
Sascha Vermeylen Panelmanager

31 januari 2022

Lokaal bestuur Vorselaar roept 2022 uit tot Jaar van de Preventie. De aftrap werd gegeven op 29 januari met een gezondheidswandeling en de lancering van het Preventieplatform. LiCalab was één van de 13 stops en bemande een stand aan Thomas More campus Vorselaar. Daarnaast lanceerden Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke, gouverneur provincie Antwerpen Cathy Berx en Jan Bertels, kabinetsmedewerker van federaal minister Volksgezondheidszorg Frank Vandenbroucke het Preventieplatform.

De gezondheidswandeling trok meer dan 200 inwoners. Ze legden een parcours af van 2,3km. Onderweg informeerden 13 verschillende organisaties hen over het belang van preventieve gezondheid. LiCalab was ook standhouder. We stelden o.a. BIBOPP voor, een digitaal gezondheidsplatform dat burgers motiveert om actief met hun gezondheid aan de slag te gaan. BIBOPP is een initiatief van onderzoekscentrum VITO, huisartsenvereniging Domus Medica en LiCalab. Test jij graag het gezondheidsplatform mee uit? Ga dan naar www.bibopp.be. Jouw feedback helpt ons om het platform te verbeteren.

Bovendien lanceerden Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke, gouverneur provincie Antwerpen Cathy Berx en Jan Bertels, kabinetsmedewerker van federaal minister Volksgezondheidszorg Frank Vandenbroucke het Preventieplatform. Het Preventieplatform is een initiatief van een 15-tal sleutelfiguren uit de gezondheidszorg dat de gezondheid van iedereen wil bevorderen door aandacht te vragen voor gezondheidspreventie op alle niveaus. Ook directeur Stijn Coenen ondertekende namens Thomas More het charter van het Preventieplatform. Hier vind je het charter. Onderteken jij ook?

Het lokaal bestuur van Vorselaar neemt alvast het initiatief om een multidisciplinair gezondheidscentrum, PIOEN, op te richten. LiCalab  zal ondersteunen om in co-creatie met burgers dit centrum mee vorm te geven zodat het volledig afgestemd is op de noden.  In het najaar opent PIOEN zijn deuren. Meer informatie volgt.  

Interesse in het preventieplatform? Klik hier.
Interesse in BIBOPP? Klik hier.

gezondheidspreventiegezondheidswandeling vorselaar