Basecamp op Camping Geel

19 september 2017

De eerstejaarsstudenten krijgen op de Geelse campus en in de opleiding zoals altijd een warm, en dit jaar ook een heel origineel welkom. Er is niet alleen een dagaanbod waarop elke nieuwe student verwacht wordt. Wie dat wil, kan letterlijk zijn tentje opslaan op een volledig ingericht kampeerterrein en het academiejaar starten in festivalsfeer met o.a. een live-optreden bij het kampvuur, een mystery movie en andere animatie, foodtrucks, alcoholvrije cocktails, een al dan niet rustige nacht en een uitgebreid ontbijtbuffet. Op dinsdag 19 en woensdag 20 september verwachten wij op de Geelse campus samen ongeveer 1.000 nieuwe studenten. Daarvan blijven er in totaal ongeveer 250 overnachten.

Nieuwe studenten van Campus Geel slaan hun tentje op en starten het academiejaar in festivalsfeer


Workshops met Basecamp Battle

Het is belangrijk dat nieuwe studenten snel hun weg vinden op de Campus en in hun opleiding. En dus worden ze bij het begin van het academiejaar wegwijs gemaakt op een introductiedag waarop iedereen verwacht wordt (09.45 tot 16.30 uur). Er staan vier workshops op het programma waarbij de studenten o.a. een rondleiding krijgen langs de diensten en plaatsen die voor hen belangrijk zijn. Ze krijgen een grondige introductie in het digitale leven op de campus (studentenplatform, Toledo, mail…), worden ondergedompeld in de veiligheidsinstructies van de campus en nemen het in een Basecamp Battle op een ludieke manier met en tegen elkaar op.

Camping Geel

Wie wil kan daarna naar huis gaan, maar om 16u30 start het programma voor de studenten die blijven overnachten. Zij krijgen toegang tot een volledig ingericht kampeerterrein dat opgebouwd wordt aan de achterkant van de campus tussen de F-blok en de G-blok. De studenten kunnen letterlijk hun tentje opslaan op de grasvelden.

Foodtrucks zorgen voor een lekkere maaltijd en het kampvuur brengt warmte en gezelligheid. Er is frisdrank, water en een pintje om de dorst te lessen. Een bar met alcoholvrije cocktails zorgt voor een feestelijk accent. De studentenverenigingen van Atomos zorgen voor animatie, gevolgd door een live optreden bij het kampvuur, een DJ-set en een mystery movie in een aula. Na een hopelijk rustige nacht krijgen de kampeerders een uitgebreid ontbijtbuffet voorgeschoteld, waarna ze vanaf 10u00 weer worden overgedragen aan de medewerkers van hun opleiding.

Praktisch
  • dinsdag 19 september: Bouw, Office Management, Bedrijfsmanagement en Agro- en biotechnologie.
  • woensdag 20 september: Voedings- en Dieetkunde, Chemie, Biomedische Laboratoriumtechnologie, Ergotherapie, Orthopedie en Sociaal Werk.
Programma

09u45-16u30 | Dagprogramma met workshops
16u30-19u00 | Welkom op de kampeergrond | installeren
17u00-19u00 | Foodtrucks & Mocktailbar
19u00-21u00 | Activiteit met en door de Geelse studentenverenigingen 
21u00 | Kampvuur - Life optreden - DJ-set – Mystery Movie
23u30 | Einde van de activiteiten
00u00 | Bedtijd 
08u00 | Ontbijt en opruimen van het kampeerterrein
10u00 | Opvang studenten door de eigen opleiding in de tuin

Stijn Coenen
T 0484 69 87 24

Recente nieuwsberichten