Overslaan en naar de inhoud gaan
Project

Caldr 

Applicatie om no-shows in tandartspraktijken te voorkomen

Datum

Van tot

Supported by

Doel

Uit interviews met tandartspraktijken, maar ook met artsen-specialisten, psychologen, fysiotherapeuten, diëtisten en andere zorgverleners, blijkt dat no-shows als een substantieel probleem worden ervaren. Om dit probleem aan te pakken, moeten planning en communicatie op maat van zowel patiënt als zorgverlener hand in hand gaan.

LiCalab en de Expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving van Thomas More onderzoeken samen met Caldr hoe groot dit probleem is en hoe de frequentie en/of impact kan worden verminderd. Caldr ontwikkelt hiervoor een tool voor een interactieve communicatie tussen tandarts en patiënt.

Het platform plant op basis van verzamelde data consultaties dynamisch en efficiënt in. Daarnaast wil men no-shows voorspellen op basis van voorgeschiedenis en op die manier een aangepaste communicatie bieden. Dit alles gebeurt op een geautomatiseerde manier zodat de tandarts wordt ontlast van extra administratie. Bovendien centraliseert Caldr de communicatie tussen patiënt en zorgverstrekker via diverse kanalen (sms, Whatsapp, e-mail, …) in éénzelfde interface.

Gerelateerde onderzoekslijnen