Overslaan en naar de inhoud gaan
Business Developer

Ludwig Prinsen

Hij heeft een MSc. Engineering – Production & Robotics in Leuven behaald en daarna een Master na Master MSc. Plastic Engineering in Nederland behaald. Hij heeft altijd in de frontlinie heeft gestaan om nieuwe technologieën ingang te doen vinden.

Over Ludwig

De rode draad in zijn carrière is dat hij altijd in de frontlinie heeft gestaan om nieuwe technologieën ingang te doen vinden. Zo heeft hij onder andere in de jaren ’90 Computer Aided Engineering (CAE) simulatietechnieken voor spuitgietprocessen geïntroduceerd bij bedrijven in gans West-Europa voor een Amerikaanse spin-off van de Cornell Universiteit (USA). Nadien is hij als business program manager en als business analist actief geweest in diverse digitaliseringsprojecten rond Customer Relationship Management (CRM), zowel langs de ICT kant als de business kant. 

Vervolgens heb ik een concept rond “Digitale Economie” met daarbijhorende platformwerking via business development uitgewerkt voor de provincie Limburg. De laatste jaren heeft hij als business developer en project manager advies gegeven over het opzetten van een “Nieuwe fabriek van de Toekomst – digitale fabriek” in de Advanced Manufacturing industrie. Hij heeft een drietal jaren geleden een eigen zaak opgestart die drone diensten aanbiedt aan bedrijven, landmeters en landbouwbedrijven. Nu is hij werkzaam als business developer voor Thomas More expertisecentrum “Ontwerp en Technologie”.