Ga naar de hoofdinhoud

Praktische informatie

Onze studenten volgen een 2-jarige opleiding in voltijds dagonderwijs (Antwerpen), of een 3-jarige opleiding in deeltijds avondonderwijs in Mechelen.

De opleiding bereidt de student voor op het uitoefenen van HR-functies op niveau 5 (secundair: niveau 4; bachelor: niveau 6). Deze direct inzetbare beroepsprofessional beschikt over een adequate opleiding om te starten in volgende functies: HR-assistent, junior recruiter, personeelsmedewerker, uitzendconsulent, payroll officer, medewerker trainings- en vormingscentrum, trajectbegeleider, supportmedewerker HR-software...

Werkplekleren

Tijdens de opleiding ervaren de studenten hoe het is om in verschillende organisaties te werken en ontdekken ze de HR-multidisciplinariteit. Op de werkplek leert de student nieuwe aspecten van het beroep en is de werkvloer de leeromgeving. Een groot deel van het leren in de graduaatsopleidingen vindt plaats op de werkvloer. Wat zich minder leent om op campus aan te leren, wordt hier tastbaar. De opleiding vereist dat de student op de werkplek heel specifiek contextuele kennis opdoet en professionele vaardigheden leert.

Werkplekleren binnen het graduaat HR-Support

In elke fase van de opleiding komt werkplekleren aan bod en neemt het takenpakket toe in complexiteit en volume. Dit gaat van verkennend en explorerend naar meer specialiserend en heeft ten slotte een verdiepend karakter. Het sluitstuk van de opleiding is het werkplekleren HR-Support. Hierin worden alle geleerde vaardigheden en kennis door de student aangewend en benut op een HR-werkplek naar keuze.

We voorzien 4 vastgelegde periodes werkplekleren, steeds met een andere focus: 

FasePeriodeType werkplekUrenOmschrijving
1Februari - MaartInstroom165 urenInwerken in de R&S wereld
1Mei - JuniPayroll142 urenPayroll-goesting krijgen bij een sociaal secretariaat of op de afdeling payroll binnen een bedrijf
2Oktober - DecemberPermanentie165 urenBreed takenpakket in een generalistische HR-functie
2Februari - JuniHR-Support285 urenVerdieping binnen een HR-domein naar keuze

Naast bovenvermelde periodes zijn er ook enkele studenten die afwijken van deze periodes (deeltijdse studenten, late instappers, vrijstellingen voor andere vakken, ...).

Wat verwachten we van de werkplek?
  • De student krijgt een persoonlijke mentor toegewezen op de werkplek die de stagiair de nodige ondersteuning biedt en zorgt voor een regelmatige opvolging van het verloop van het werkplekleren.
  • De student krijgt de kans kennis, inzichten en vaardigheden te verwerven op de werkvloer. Het werkplekleren is een leermoment.
  • De werkplek formuleert een takenpakket dat aansluit bij de specifieke competenties van het type werkplek.
  • De werkplek faciliteert het uitvoeren van de verplichte opdrachten/projecten.
  • De mentor heeft oog voor het ondersteunen van de student bij het uitoefenen van taken alsook voor het ondersteunen van de persoonlijke groei van de student (belang van reflectie).
  • De mentor evalueert de student door middel van tussentijdse gesprekken, stuurt bij waar nodig en kan de ingevulde scores duiden met voorbeelden.

We kijken uit naar een goede en vlotte samenwerking tussen onze opleiding en uw bedrijf of organisatie.

dots

Interesse? Geef je stageplaatsen op

We werken met een stageportaal. Registreer je in het portaal en geef stageplaatsen op. De stageovereenkomst en evaluaties verlopen via het portaal. Zo wordt alles centraal bewaard per student. 

Registreren

Vragen? Contacteer ons gerust