Ga naar de hoofdinhoud

Met de hulp van het team van Startpunt ondernemen, zette ik mijn eerste stappen als ondernemer!

Wendy

Starten als student-zelfstandige

De overheid biedt studenten die ondernemen een speciaal statuut aan: het statuut student-zelfstandige. Kortweg zijn de voordelen dat je minder belastingen betaalt en dat je kindergeld behouden blijft. Een ideaal extraatje voor je ouders dus om hen te overtuigen dat jouw plan niet kan mislukken! Stel je studeert sport en bewegen en je kan al aan de slag als Personal Trainer, dan is dit ideaal voor jou. Of misschien fotografeer jij wel trouwfeesten? Dat kan je dus officieel regelen met je statuut student zelfstandige. Als je dit statuut hebt, kom je dus ook in aanmerking om binnen de Hogeschool het statuut van Student ondernemer aan te vragen. 

Meer informatie over het statuut student-zelfstandige van de overheid vind je hier

Student ondernemer

Student zelfstandige is je offici√ęle statuut voor de overheid. Met het statuut 'student-ondernemer' willen wij het jou makkelijker maken. Je onderneemt √©n studeert en gaan samen op zoek naar jouw ideale combo. Thomas More voorziet in bepaalde gevallen faciliteiten¬†voor student-ondernemers. Kom je in aanmerking voor het statuut student-ondernemer binnen de Hogeschool?

Ja indien, 
je een al opgerichte onderneming leidt. Je bent bijvoorbeeld al ingeschreven als  student zelfstandige of zelfstandige in bijberoep.

OF je een specifiek begeleidingsstraject volgt  voor het opstarten van een eigen onderneming + je kan een businessplan voorleggen, met de intentie om binnen 12 maanden een product of dienst aan te bieden

OF je deelneemt aan een door Thomas More erkende wedstrijd met je onderneming. In dat geval kan het statuut slechts worden toegekend voor de duur van de competitie en indien de student door de eerste selectieronde is.

Hoe vraag je het statuut student-ondernemer binnen Thomas More Hogeschool aan?  

Vul het online aanvraagformulier in en maak dan zelf een afspraak voor een gesprek. Dat kan door een mailtje te sturen naar¬†laurens.raveel@thomasmore.be (Mechelen/Antwerpen) of¬†kristien.denteneer@thomasmore.be (Kempen).¬†We bespreken jouw aanvraag tijdens dat gesprek (online of offline).¬†Na afloop geven wij gunstig advies (of niet) aan de zorgco√∂rdinator van jouw opleiding.¬† De zorgco√∂rdinator kent jou, in samenspraak met de opleidingsmanager, de uiteindelijke faciliteiten (al dan niet) toe en brengt jou via e-mail op de hoogte.¬†Het toekennen van faciliteiten is maatwerk en worden regelmatig ge√ęvalueerd daar de activiteit in een bedrijf ook erg snel kan veranderen. Het statuut moet elk academiejaar opnieuw aangevraagd worden.

Aanvraag statuut student-ondernemer van de hogeschool

Interessante links bij je opstart

Thomas More heeft heel veel expertise in huis maar we werken met veel plezier ook samen met andere partners. Hier vind je  een aantal initiatieven die zeker aansluiten bij jouw noden als startende ondernemer

Student ondernemers aan het woord