Get the real shit done! De stap zetten naar ondernemerschap is groots. Voor de durvers, voor de doeners, voor de dromers. We ondersteunen je, bieden een schouder, we bouwen een netwerk, we bieden contacten aan.
Wendy
De overheid biedt studenten die ondernemen een speciaal statuut aan: het statuut student-zelfstandige. Kortweg zijn de voordelen dat je minder belastingen betaalt en dat je kindergeld behouden blijft. Een ideaal extraatje voor je ouders dus om hen te overtuigen dat jouw plan niet kan mislukken! Stel je studeert sport en bewegen en je kan al aan de slag als Personal Trainer, dan is dit ideaal voor jou. Of misschien fotografeer jij wel trouwfeesten? Dat kan je dus officieel regelen met je statuut student zelfstandige. Als je dit statuut hebt, kom je dus ook in aanmerking om binnen de Hogeschool het statuut van Student ondernemer aan te vragen.
Student zelfstandige is je officiële statuut voor de overheid. Met het statuut 'student-ondernemer' willen wij het jou makkelijker maken. Je onderneemt én studeert en gaan samen op zoek naar jouw ideale combo. Thomas More voorziet in bepaalde gevallen faciliteiten voor student-ondernemers. Kom je in aanmerking voor het statuut student-ondernemer binnen de Hogeschool?
Ja indien,
je een al opgerichte onderneming leidt. Je bent bijvoorbeeld al ingeschreven als student zelfstandige of zelfstandige in bijberoep.
OF je een specifiek begeleidingsstraject volgt voor het opstarten van een eigen onderneming + je kan een businessplan voorleggen, met de intentie om binnen 12 maanden een product of dienst aan te bieden
OF je deelneemt aan een door Thomas More erkende wedstrijd met je onderneming. In dat geval kan het statuut slechts worden toegekend voor de duur van de competitie en indien de student door de eerste selectieronde is.
Hoe vraag je het statuut student-ondernemer binnen Thomas More Hogeschool aan?
Vul het online aanvraagformulier in en maak dan zelf een afspraak voor een gesprek. Dat kan door een mailtje te sturen naar laurens.raveel@thomasmore.be (Mechelen/Antwerpen) of kristien.denteneer@thomasmore.be (Kempen). We bespreken jouw aanvraag tijdens dat gesprek (online of offline). Na afloop geven wij gunstig advies (of niet) aan de zorgcoördinator van jouw opleiding. De zorgcoördinator kent jou, in samenspraak met de opleidingsmanager, de uiteindelijke faciliteiten (al dan niet) toe en brengt jou via e-mail op de hoogte. Het toekennen van faciliteiten is maatwerk en worden regelmatig geëvalueerd daar de activiteit in een bedrijf ook erg snel kan veranderen. Het statuut moet elk academiejaar opnieuw aangevraagd worden.