Partneroproep : GREAT
Het GREAT-project heeft als doel de geestelijke gezondheidszorg in de regio Noordwest-Europa (NWE) te verbeteren door de ...
Op 16 juni geven Toon Colman en Fien Buelens een interactieve workshop op het AI Practicum in Driebergen in Nederland. De dag heeft als doel om zelf AI-toepassingen te testen. De specifieke sessie gaat over Virtual Reality en wearables die kunnen helpen bij ontspanning en stressreductie. Denk aan een polshorloge die aangeeft wanneer je best even ontspant, een relaxatieoefening in een virtuele omgeving met rustgevende geluiden of een ademhalingstool die je fysiologie meeneemt in de oefeningen. Dit soort technologie wordt steeds vaker gebruikt in de zorg om patiƫnten te ondersteunen bij stressmanagement en slaapproblemen. Welke toepassingen zijn er al beschikbaar, en hoe kunnen deze bijdragen aan de behandeling van je patiƫnten?
Sylvie Bernaerts (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Haar expertise ligt in de inzet van immersieve technologie en artificiƫle intelligentie in de (geestelijke) gezondheidszorg.
Fien Buelens (MSc) is onderzoeker en valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Vanuit haar expertise faciliteert ze de verbinding tussen onderzoek en praktijk.
Toon Colman (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Als experimenteel psycholoog wil hij zijn methodologische expertise inzetten ten behoeve van (geestelijke) gezondheidszorg.
Nele De Witte (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR. Daarnaast is ze de wetenschappelijk coƶrdinator van LiCalab.
Eva Van Assche (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze focust op hoe digitale toepassingen (bv. applicaties) bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.
Tom Van Daele (PhD) is onderzoekcoƶrdinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.