Personeelswerk

Graduaat (HBO5)

Locatie: Geel -Campus Geel

De HBO5-avondopleiding Personeelswerk is een praktijkgerichte opleiding met sterke theoretische kaders, waarmee je effectief aan de slag kan gaan. Na de opleiding kan de student bijvoorbeeld advies geven over de geldende wetgeving inzake arbeids- en sociaal zekerheidsrecht, methodieken toepassen om de voorspellende waarde van sollicitatiegesprekken te verhogen, enzovoort.

De opleiding biedt mogelijkheden in verschillende sectoren en allerlei functies: HR-generalist, medewerker loonadministratie, HR-consulent, (job)coach, HR-officer, uitzendconsulent,...

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Gert Brion
Verantwoordelijke

Opbouw

 • Opleidingsprogramma
 • Na je opleiding
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  De opleiding Personeelswerk is een praktijkgerichte opleiding: naast een sterke theoretische basis, met modules zoals Arbeidsrecht, Organisatieleer en Sociologische vraagstukken, krijg je in heel wat modules ook praktische methodieken aangeleerd waarmee je in de praktijk effectief aan de slag kan.

  Met werkvormen zoals rollenspelen worden in verschillende modules oefeningen gemaakt die nauw aansluiten bij de praktijk. Ook aan je communicatieve vaardigheden wordt op een praktische manier gewerkt.

  De opleiding wordt modulair aangeboden. De modulaire structuur biedt je een grote vrijheid om de opleiding op je eigen maat en tempo af te werken. Je kan kiezen om de volledige opleiding te volgen of een aantal modules ervan, bij wijze van bijscholing.

 • Na je opleiding

  Na je opleiding

  Met een gegradueerde diploma Personeelswerk kan je aan de slag in een brede waaier van sectoren. In elk bedrijf, KMO, multinational of overheidsdienst zijn gedreven HR-professionals nodig die collega’s helpen met advies over loopbaan, rekrutering en selectie, opleiding en persoonlijke ontwikkeling en loonadministratie.

  Ook bij uitzendbureaus en sociale secretariaten zijn je kwaliteiten als HR-adviseur gewild.

  Misschien werk je al als administratief medewerker en wil je je specialiseren in HR, of je kennis over Sociaal Recht bijspijkeren?

  Dankzij de modulaire opbouw van de opleiding kan je je eigen leertraject uitstippelen, zodat de opleiding in combinatie met een job toegankelijker is.

  Als je geslaagd bent voor alle modules, behaal je een diploma Personeelswerk in het HBO5/graduaat, of ‘Associate degree’.

  Wil je verder studeren, kijk dan naar onze aansluitende Bacheloropleidingen.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u