Rechtspraktijk

Graduaat (HBO5)

Locatie: Geel -Campus Geel

Het is een open deur intrappen: onze maatschappij wordt meer en meer juridisch. Voor elke situatie waarin mensen samenwerken, contracten sluiten, fouten maken, is juridische bijstand onontbeerlijk. De opleiding Rechtspraktijk biedt de student een overzicht van alle rechtstakken en bereidt hem voor op elke mogelijke job waarin een rechtspracticus nodig is. Dit zijn niet enkel de ‘klassieke’ juridische beroepen (werken op een advocatenkantoor, gerechtsdeurwaarder, rechtbank of politie) maar eveneens de bedrijfswereld heeft meer en meer nood aan bedienden die vertrouwd zijn met de diverse rechtstakken. Voorts kan na het diploma van graduaat gekozen worden voor een vervolgtraject naar bachelor en master. 

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Rik Vanderhaeghe
Verantwoordelijke

Opbouw

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan naar ons aanbod voor aansluitende bacheloropleidingen.

  Je leert methodisch werken, verkent de basisprincipes van bedrijfsbeheer en communiceert helder en duidelijk. Basiskennis juridisch Frans hoort ook thuis in je opleiding.

  Verder besteedt deze opleiding ruim aandacht aan de verschillende rechtstakken: burgerlijk recht en gerechtelijk privaatrecht, handels-, vennootschaps- en verzekeringsrecht, economisch, sociaal en fiscaal recht, openbare besturen, strafrecht en strafvordering. Zo krijg je een breed zicht op de juridische wereld.

 • Je toekomst

  Je toekomst

  Na deze doorgedreven opleiding ben je breed inzetbaar in het professionele werkveld. Uiteraard kan je aan de slag bij advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders, maar ook op de juridische en de personeelsdienst van ondernemingen en organisaties ben je met een diploma Rechtspraktijk erg gegeerd. Je kent je weg in wetteksten, en kan gefundeerd advies formuleren. Ook bij de overheid is men steeds meer op zoek naar medewerkers die met deskundige juridische adviezen kunnen bijdragen tot een goede werking van de dienst, zoals de griffie van de rechtbank of gevangenis.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u