Dementie anders bekeken. De Herinneringskoffer.

Navorming

Wie?

Dhr. Tim Carpentier (zorgkundige Meerminnen, bezieler Herinneringskoffer)

Wanneer?

3 maart 2020

Wat?

Wat begon als een creatief idee om een aangepaste activiteit te bedenken voor personen met dementie is uitgegroeid tot een klein bedrijf dat koffers vol nostalgie verhuurt en gezelschapsspelen voor ouderen ontwikkelt. In 2010 werd gestart met de verhuur van een herinneringskoffer, een koffer met een ongeveer 80 oude voorwerpen die ouderen helpen om herinneringen aan vroeger op te roepen. Een griffel en lei, een geldbeurs, een koffiemolen, Sunlight zeep enzovoort. Daarnaast bevat de koffer ook spelletjes, aangepaste muziek en oude films.

Met deze methodiek worden personen met dementie getriggerd om hun geheugen op te frissen, om actief te blijven, een fijne tijd te beleven, opnieuw wat zelfvertrouwen te krijgen en het gevoel te krijgen dat ze nog iets kunnen, in plaats van in een zetel weg te kwijnen. De ambitie is om dit wereldwijd te doen. In deze lezing wordt de methodiek van de Herinneringskoffer in detail uitgelegd, alsook de positieve effecten ervan.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore