Drummen op aarde. Het klimaat verandert. Wanneer wij?

Navorming

Wie?

Dhr. Dirk Draulans (journalist Knack)

Wanneer?

18 februari 2020

Wat?

We zijn met 7,5 miljard mensen op aarde en aardig op weg naar 9 of zelfs 10 miljard. Dirk Draulans schetst aan de hand van de evolutieprincipes van Charles Darwin hoe het zo ver is kunnen komen. Hij schetst ook de nefaste invloed van onze aanwezigheid op het andere leven op aarde. In het kielzog van Darwin reisde hij de wereld rond, waarbij hij voortdurend geconfronteerd werd met de zware ecologische voetafdruk van de mens. De vergelijking van zijn ervaringen met wat Darwin zag, was soms hallucinant. De overgang naar een duurzame maatschappij zal niet gemakkelijk zijn.

‘Drummen op aarde’ is een ontnuchterend verhaal over minder kinderen krijgen, weerstand tegen verandering en de moeizame strijd voor een aanvaardbaar omgaan met de hulpbronnen van de aarde die we nodig hebben. Met als slot een analyse van de prangende vraag of we nog optimistisch kunnen zijn over een goede afloop, want de klimaatopwarming manifesteert zich steeds nadrukkelijker en de afname van de biodiversiteit neemt alarmerende proporties aan.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore