Felix Timmermans

Navorming

Locatie: Geel -Campus Geel

Wie?

Prof. Philip Vermoortel (Katholieke Universiteit Leuven)

Wanneer?

17 april 2018

Wat?

Zullen we het even hebben over ‘De goede Fee’, zoals Gaston Durnez hem heeft genoemd? Timmermans is zonder enige twijfel de grootste van onze zogenaamde heimatschrijvers, maar is hij daarom ook groot als schrijver? Als het waar is dat schrijvers verbeelding moeten hebben, dan is hij vast en zeker kandidaat. Wie zou op het idee komen om het ‘kindeke Jezus’ in Vlaanderen geboren te laten worden, compleet met katholieke moeder Maria en dito vader Jozef? Wie zag de sterre daar stille staan? Wie wist Pallieter zo in woorden te beeldhouwen dat diens eigennaam soortnaam werd? En wie kon, naast de vitalistische levenslust van die Pallieter, tegelijk de somberheid van het leven verwoorden in een onsterfelijk boek als Boerenpsalm?

Maar wie liet zich, helaas, ook verlokken door activisme en collaboratie? Laten we het even hebben over Felix Timmermans.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore