Op zoek naar de eeuwige gouden band van woord en muziek

Navorming

Locatie: Geel -Campus Geel

Wie?

Dhr. Bart Stouten (dichter en presentator Klara)

Wanneer?

6 maart 2018

Wat?

We laten ons niet graag strikken door de verleidende en misleidende kracht van taal, die de illusie van een ordening zou suggereren. Vandaar misschien onze afkeer voor de opdringerige reclameboodschappen die ons continu belagen. Anderzijds houden we niet van ontoegankelijke taal in hermetische poëzie.

Valt er iets te leren van de link tussen woorden, muziek en stilte in het radiowerk van Samuel Beckett? Hoe benut Schönberg taal als een wanhoopskreet die gehoord moet worden? Waarom construeert Marcel Proust zijn monumentale Recherche als een fuga? Hoe dialogeert de muziektaal met het woord bij Wagner? Hoe ontsnappen grote dichters aan de tirannie van een eenduidige taal, in hun verlangen om taal tot muziek te maken?

Bart Stouten wil ons ideeën over taal en muziek aanreiken, zegt hij, die ons helpen op een meer onbevangen manier naar de vertrouwde werkelijkheid te kijken. Het wordt een lezing boordevol fijnzinnige muziek… en verzorgde taal.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore