Our great Mr Händel

Navorming

Wie?

Dhr. Jos Meersmans (musicoloog)

Wanneer?

28 januari 2020

Wat?

De spreker kruipt in de huid van Johann Christoph Schmidt. Bijna veertig jaar was die de persoonlijke secretaris van Georg Friedrich Händel, wellicht de meest getalenteerde musicus die Engeland ooit gekend heeft. Bijna veertig jaar lang was hij in Londen getuige van zijn strijd, zijn successen en zijn nederlagen. Zijn leven kende voor hem weinig geheimen.

Geboren in het Duitse Halle, beleefde Händel zijn eerste triomfen in Hamburg. Een gevecht met de degen getuigt er van zijn branie. Dan werd Italië veroverd: Venetië, Firenze, Rome. De Romeinse geestelijkheid was zo onder de indruk van zijn muziek dat ze de protestant Händel smeekten om katholiek te worden! Na een tussenstop in Hannover, werd Londen zijn definitieve verblijfplaats. De opera kleurde er zijn leven. Intriges met castraten en primadonna’s waren niet van de baan. Tot hij met Messiah voorgoed de weg vond naar de spirituele wereld van het oratorium. Deze lezing biedt een unieke inzage in het leven en werk van Händel.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore