Begeleiden gebruik tabletcomputers door mensen met dementie

Gebaseerd op het lerend vermogen van mensen met dementie

Inhoud

Moeten we mensen met dementie wel lastig vallen met het gebruik van tabletcomputers? We staan iedere keer weer verbaasd hoeveel kwaliteit van leven er bij komt als mensen met dementie met tabletcomputers aan de slag gaan. Uiteraard is een maatwerkbenadering van belang. Zelfstandig foto’s kijken, de eigen favoriete muziek luisteren, beeldbellen met kinderen en kleinkinderen zijn enkele populaire toepassingen onder mensen met dementie. De ervaring leert ons dat ouderen met dementie effectief een tablet kunnen gebruiken. Dit geldt zowel voor thuiswonenden als voor bewoners met dementie in de woonzorgcentra. Ook met gevorderde dementie lukt het!  

Het succes valt of staat met de manier waarop begeleiders dit gebruik van tabletcomputers begeleiden. In één dagdeel dragen wij onze kennis en ervaring, maar ook de onderliggende relevante informatie over de werking van de hersenen en het lerend vermogen over. Wij doen dit groepsgewijs. Na dit dagdeel kunnen de deelnemers zelfstandig mensen met dementie begeleiden in het gebruik van een tabletcomputer. De training/workshop heeft een zeer praktisch karakter.

Doelgroep

Ergotherapeuten werkzaam met ouderen met dementie in thuiszorg of residentieel. Omwille van de praktische invulling is de groep beperkt tot 25 deelnemers.

Lesgever

Ruud Dirkse, Anders zorgen Nederland in samenwerking. Ruud is ervaren trainer en auteur van meerdere uitgaven over dementie, waaronder een boek over het lerend vermogen. Samen met  Thomas More Campus Geel, opleiding Ergotherapie.

Praktisch

  • Datum | dinsdag 2 april 2019, 13u - 17u (onthaal vanaf 12u30) in lokaal O.110
  • Locatie | Thomas More Campus Geel - Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel, lokaal O.110
  • Kostprijs | Inschrijvingskost 45 euro, verminderd tarief voor actieve stageplaatsen 35 euro
Koen Geenen
Opleidingsmanager
T 014 56 21 55