Omgaan met kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis

Postgraduaat

Locatie: Turnhout -Campus Turnhout

We streven naar een maximale integratie van kinderen en jongeren met bijzondere noden. Weinig leerkrachten, ouders of begeleiders hebben echter een opleiding gehad om aan deze noden tegemoet te komen. Behoor jij tot de groep van mensen die meer expertise wil verwerven in het omgaan met kinderen en jongeren met ASS, dan is dit postgraduaat iets voor jou.

Via het keuze-opleidingsonderdeel en via de eigen invulling van het portfolio kan je aansluiten bij jouw specifieke setting en interessegebied. Van bij het begin spelen wij via de begeleidingssessies ook maximaal in op jouw praktijkvragen. Tijdens de lezingen zorgen we voor een stevig inhoudelijk fundament. Onze lesgevers zijn experten en ervaringsdeskundigen in ASS.

Je leert handelings- en toekomstgericht omgaan met personen met autisme.

Voor meer details en vakinhouden kan je terecht in de volledige programmagids.

Scroll naar beneden voor meer info
Stien De Groof
Lerarenopleider

Opbouw

 • Doelgroep
 • In de praktijk
 • Studiegeld
 • Doelgroep

  Doelgroep

  Iedereen met een bachelordiploma en/of een diploma specifieke lerarenopleiding. Ervaring hebben met een persoon met autismespectrumstoornis (ASS) is geen vereiste bij aanvang van het postgraduaat.

 • In de praktijk

  In de praktijk

  De opleiding duurt twee academiejaren en start met een onthaalavond op dinsdag 12 september 2017 (18.30 tot 20.30 uur). De lessen zijn op dinsdag van 18.30u tot 21.30u (lezing) of van 19u tot 21u (begeleidingssessie), maar niet wekelijks. 

 • Studiegeld

  Studiegeld

  Voor het postgraduaat Omgaan met kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis bedraagt het studiegeld €780. Het postgraduaat loopt gedurende twee academiejaren. 

  2017-2018: studenten zijn ingeschreven voor 9 stp – factuur studiegeld 351 euro (9stp x39 euro)
  2018-2019: studenten schrijven in voor de resterende 11 stp – factuur studiegeld 429 euro (11stp x 39euro)
   

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u