Laptops & software

Laptops

Ben je student  aan de Unit Interieur, Design & Architectuur? Dan is een eigen laptop verplicht.

Je kan je eigen laptop meebrengen. Via deze link vind je aan welke specificaties deze laptop moet voldoen (enkel pc).

Als je wil, kan je ook een laptop aankopen via Academic Shop. Hier vind je het een aanbod, dat samen met de opleidingen van onze unit werd uitgewerkt. Dit geeft je enkele voordelen:

  • Kies je uit het aanbod een laptop waarbij staat 'geschikt voor de Unit Interieur, Design & Architectuur', dan ben je zeker dat alle software die je nodig hebt voor je studie zal werken op dit toestel gedurende je volledige studiecarrière.
  • Gaat je laptop stuk, kan je rekenen op een snelle service, en indien nodig krijg je een vervangtoestel op de volgende werkdag.

In dit aanbod kan je enkel MS Windows laptops kopen. Bestel hem tijdig, hou rekening met de vermelde leveringstermijnen. Heb je liever een Mac, kan je met je studentenkaart een korting krijgen bij de verschillende verdelers. Let dan zeker op dat de Mac die je aankoopt voldoet aan de specificaties (zie hoger).

Studentenvoorzieningen kan in bepaalde gevallen financieel tussenkomen of in een uitleenlaptop voorzien. Vraag dit tijdig aan als je denkt hiervoor in aanmerking te komen, alle info via deze link.

Zorg dat je je laptop hebt ruim vóór de start van de lessen, zodat je nog voldoende tijd hebt op de nodige software te installeren !

Software

Ben je student aan de Unit Interieur, Design & Architectuur? Dan is bepaalde software absoluut noodzakelijk. Deze software moet je zelf op je laptop installeren voor de start van de lessen.

Je werkt steeds met de meest recente versies. Illegale versies zijn niet toegelaten. Je downloadt de juiste versie (vóór de start van de lessen) zelf op je eigen laptop via Academic Software. Via  deze link  kom je op de juiste site. Inloggen doe je met je r-nummer@student.thomasmore.be.

Hieronder vind je opgelijst welke software nodig is voor jouw opleiding.

Interieurvormgeving dagopleiding

IV-dag fase 1 | Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks. Adobe CC heb je in de lessen pas nodig in semester 2.

IV-dag fase 2 | Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks, Sketchup, Thea Render System. Let op: Adobe CC dient jaarlijks hernieuwd te worden.

IV-dag fase 3 | Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks, Sketchup, Thea Render System. Let op: Adobe CC dient jaarlijks hernieuwd te worden. Optioneel (verplicht voor wie het keuzevak Autocad opnam):  Autocad (+ Parallels of Bootcamp voor wie op Mac werkt)

Interieurvormgeving Open Hoger Onderwijs (OHO)

IV-OHO Fase 1, 2, 3 en 4 | Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks, Sketchup, Artlantis. Let op: Adobe CC dient jaarlijks hernieuwd te worden.

Toegepaste Architectuur

TA Fase 1, 2 en 3 | Microsoft Office, Adobe CC, Autodesk Autocad, Autodesk Revit, Rhino (2e fase)

 

Veruit de meeste software is gratis te downloaden via de link hierboven. Enkel Adobe CC (jaarlijks) en Thearender (éénmalig, enkel voor IV-DAG) zijn betalend, maar de tarieven zijn hiervoor zeer gunstig als je het via Academic Software aankoopt.

Het installeren verloopt volgens zeer eenvoudige procedures. Er is support voorzien via telefoon (0032 3 327 30 70) of via mail  (info@academicsoftware.be). Bij de start van het academiejaar zal er op een afgesproken tijdstip ook ondersteuning zijn op de campus indien nodig.

We verwachten dat je de vereiste software zelf, al dan niet met support van Academic Software, geïnstalleerd hebt voor de start van de lessen.