Orthopedie

Professionele bachelor

Als je kiest voor Orthopedie dan ga je voor een boeiende mix van sociale, medische en technologische aspecten.

De eerste fase van de opleiding Orthopedie is gemeenschappelijk. Voor je tweede en derde fase kies je tussen Orthopedische Technologie of Schoentechnologie voor Sport en Revalidatie.

Orthopedische Technologie leidt je op tot orthesist, prothesist of bandagist: je ontwerpt hulpmiddelen die de dagelijkse mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking ondersteunen.

Als je kiest voor Schoentechnologie voor Sport en Revalidatie leiden we je op tot orthopedische schoentechnoloog: je ontwerpt steunzolen en (orthopedische) schoenen die de dagelijkse mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking ondersteunen.

Onze professionele bachelor in de orthopedie is uniek in Vlaanderen en stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een toekomstgericht opleidingsprogramma dat wetenschappelijke inzichten en orthopedische praktijk combineert. In een splinternieuwe orthopedische werkplaats leren echte professionals je de knepen van het vak. 

Wie afstudeert aan onze bachelor in de Orthopedie staat stevig in zijn schoenen. Dankzij de stages in verschillende bedrijven en de vele bedrijfsbezoeken in binnen- en buitenland weet je wat er leeft in de wereld van de orthopedie. Hierdoor vind je nadien makkelijk je weg in het brede orthopedische werkveld: binnen de maand heeft 90% van onze afstudeerders werk.

Volg Orthopedie op Facebook

Scroll naar beneden voor meer info

Voor elk wat wils

Afstudeerrichting

Orthopedische Technologie

Voltijds (dag)
Afstudeerrichting

Schoentechnologie voor Sport en Revalidatie

Voltijds (dag)
Professionele bachelor

Orthopedie in flexibel traject

Werken en studeren
Helga Vertommen
Opleidingsmanager

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore