Voedings- en Dieetkunde in verkort traject

Professionele bachelor van de opleiding professionele bachelor Voedings- en Dieetkunde

Locatie: Geel -Campus Geel

Kom op donderdag 30 januari (17-18 uur, lokaal E114) of  dinsdag 11 februari kennismaken met onze opleiding voor een instap in februari. 

Heb je al een wetenschappelijk diploma hoger onderwijs op zak, maar kriebelt het om je wetenschappelijke kennis te combineren met een job waarin dienstverlening centraal staat? Is voeding één van je passies? Zie je het wel zitten om er ook professioneel mee bezig te zijn? Dan is Voedings- en Dieetkunde iets voor jou.

Volg Voedings- en Dieetkunde in verkort traject op Facebook

Scroll naar beneden voor meer info
Marleen Van Loo
Opleidingsmanager
Hilde Boeckx
Studietrajectbegeleider
Det Vangeel
Zorgcoördinator

Opbouw

 • Doelgroep
 • In de praktijk
 • Volledig op maat
 • Go International
 • Doelgroep

  Doelgroep

  Heb je al een wetenschappelijk diploma hoger onderwijs op zak, maar kriebelt het om je wetenschappelijke kennis te combineren met een job waarin dienstverlening centraal staat? Is voeding één van je passies? Zie je het wel zitten om er ook professioneel mee bezig te zijn? Dan is Voedings- en Dieetkunde iets voor jou! Al wie over een diploma hoger onderwijs in een wetenschappelijke richting beschikt komt in aanmerking voor studieduurverkorting. Voorbeelden zijn: Master in de Geneeskunde, Master in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie, Master in de Biowetenschappen voedingsindustrie, Master in de Biomedische Wetenschappen, Farmaceutische Wetenschappen of Bachelor in de Biomedische Laboratoriumtechnologie. Het verkort programma kan je hier vinden. Een voorbeeld van verkort programma aangepast aan je diploma kan op aanvraag verkregen worden. 

  Vanuit de opleiding sport en bewegen kan je het tweede  diploma halen in 2 jaar. Bekijk hier de programmagids.

  Met een ander diploma hoger onderwijs kom je eventueel in aanmerking voor een light traject. Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van elders verworven kwalificaties (EVK) of competenties (EVC). Een voorstel van vrijstellingen op basis van EVK kan pas uitgewerkt worden nadat het aanvraagformulier en diploma- en creditbewijzen in ons bezit zijn. Wij stellen bij aanvang van het academiejaar graag een individueel programma op maat samen.

 • In de praktijk

  In de praktijk

  Bij een verkort traject zit alle stage in principe in het jaar van afstuderen. Als je deeltijds studeert in combinatie met deeltijds werken kan de stage nog anders verdeeld worden.

 • Volledig op maat

  Volledig op maat

  Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op basis van elders verworven kwalificaties (op basis van studieresultaten en creditbewijzen)? De aanvraagprocedure vind je hier. Je kan ze aanvragen via dit document. Het aanvraagformulier mag je doorsturen naar Marleen Van Loo.

  Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op basis van elders verworven competenties  (= EVC, bv. op basis van beroepservaring)? Je kan ze aanvragen via dit document.

 • Go International

  Go International

  Hou je van uitdaging en ben je geboeid door andere culturen, dan is het een goed idee om een deel van je studie of je stage in het nabije of verre buitenland te doen. Samen met de internationale coördinator van de opleiding verkennen we de mogelijkheden. Je kan internationale ervaring opdoen dicht bij huis, in Wallonië of Brussel of verder weg in Europa, bv. in Nederland, Oostenrijk en Portugal. Andere voorstellen zijn bespreekbaar. Indien het je droom is om aan ontwikkelingssamenwerking te doen, kan je je steentje bijdragen in de voedingszorg in een ziekenhuis in Zuid- Afrika of Suriname. Of je kan voedingsgewoonten van kinderen in Peru en Kenia helpen verbeteren.  ‘Internationalisering at home’ is mogelijk via de internationale dagen en een online samenwerkingsproject met Finland.

Opleiding in cijfers

Enkele statistieken over deze opleiding
181
studenten
23%
werkstudenten
600
uren stage
8/10
studententevredenheid over 2 jaar

Waarom kiezen voor Voedings- en Dieetkunde in verkort traject?

image.alt

Op ieders maat

Wij stellen ons erg flexibel op voor werkstudenten en voor wie al een diploma hoger onderwijs heeft. Wie net iets meer wil, wordt extra uitgedaagd en doorstromen naar een masteropleiding is zeker haalbaar. 100 % van de deelnemers aan de vakantiecursus is tevreden over het cursusmateriaal, 97 % raadt hem aan en 93 % vond zich beter voorbereid.

Ontdek meer over onze vakantiecursus
image.alt

In cocreatie

Voor onze 20e verjaardag tekenden we samen met (oud)-studenten, docenten en werkveld  de opleiding en het beroep van onze dromen uit. We staken de opleiding in een nieuw jasje en sturen bij in cocreatie met onze studenten en andere partners.

Jong voedingsgeweld kwam dit jaar sterk en innovatief uit de hoek. Van geen idee tot een nieuw business concept (een ecologisch restaurant in een boomhut) in de voedings- en dieetsector komen en dit op een overtuigende wijze brengen voor een groot publiek? Onze studenten doen het!

image.alt

Stage in Kenia

Je kan stage lopen in Kenia. Kebene is een kleinschalig project dat hulpbehoevende straat- en weeskinderen opvangt. Je brengt de kinderen gezonde voedingsgewoonten bij en je inspireert de koks om evenwichtige maaltijden te bereiden. Een avontuur dat levenslang bijblijft.

Bekijk hier een video over Kebene

Na je studie

 • Aan het werk
 • Verder studeren
 • Aan het werk

  Aan het werk

  • Klinisch diëtist in ziekenhuis, verzorgingsinstelling of polikliniek
  • Manager en kwaliteitsverantwoordelijke in de grootkeuken
  • Coach bij gedragsverandering van individuele cliënten en groepen
  • Expert in voedingseducatie, voedingsvoorlichting in onderwijs en overheidsinstanties, expert in voedingseducatie en voedingsvoorlichting, in onderwijs, voor overheid en andere professionals 
  • Analist, vertegenwoordiger of kwaliteitsverantwoordelijke in de voedingsindustrie
  • Zelfstandig diëtist in eigen praktijk of groepspraktijk
 • Verder studeren

  Verder studeren

  Tweede bachelor (via verkort traject)

  Banaba

  Postgraduaat

  Master (via schakelprogramma)

  • Industriële wetenschappen: biochemie
  • Management en het Beleid van de Gezondheidszorg
  • Biomedische Wetenschappen minor voeding
  • Gezondheidsvoorlichting en bevordering
  • Nutrition and rural development-human nutrition

  Permanente vorming

   

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Michaël Sels

Hoofddiëtist UZA (oud-student)

Iedereen is stilaan overtuigd van de onmiskenbare impact van een aangepaste voeding op de gezondheid. Met een stevige basiskennis die ik opdeed op Thomas More en mijn persoonlijke passie voor interactie met mensen, grondige wetenschap  en heldere communicatie ben ik aan de slag kunnen gaan in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De diëtist is aan een stevigere verankering binnen de zorg bezig en daar wil ik met veel goesting en passie mijn steentje aan bijdragen. Want passie maakt voor mij het verschil tussen een job doen of een carrière hebben!

 

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

Word expert!

 • Een nieuw skillslab
 • Diëtisten zijn belangrijke voedingsexperten
 • Kwaliteit van onze opleiding
 • Een nieuw skillslab

  Een nieuw skillslab

  Een dag in het leven van de diëtist. Ervaar het als student in onze nieuwe consultatieruimte waar alles aanwezig is om vaardigheden in te oefenen. Als professional zijn wij niet langer tevreden met enkel een meetlat en weegschaal. Een impedantietoestel brengt de hoeveelheid spiermassa, vetmassa, intracellulaire en extracellulaire vochtmassa in kaart. Ter ondersteuning van je consultatie maak je gebruik van educatieve folders, foodmodels en verpakkingen.

  Voedings- en Dieetkunde Voedings- en Dieetkunde

  Voedings- en Dieetkunde Voedings- en Dieetkunde

  Voedings- en Dieetkunde

 • Diëtisten zijn belangrijke voedingsexperten

  Diëtisten zijn belangrijke voedingsexperten

  Laatstejaarsstudenten verdiepen zich in een klinische probleemstelling of casus. Ze zoeken een wetenschappelijk onderbouwde oplossing en presenteren hun bevindingen op een netwerkavond waar studenten en werkveld elkaar ontmoeten bij een gezellig hapje en drankje. En wie weet brengt het werkveld zelf nog een interessante casus aan.

  "Van chocolade wordt je slim, koemelk is alleen voor kalfjes, gluten zijn dikmakers, …" Het internet en sociale media staan vol met verwarrende en foute voedingsadviezen, modediëten en hypes. Diëtisten moeten vaker hun stem laten horen en meer opkomen voor hun beroep. En dat doen ze.

 • Kwaliteit van onze opleiding

  Kwaliteit van onze opleiding

  Meer weten over de kwaliteit van onze opleiding? Ontdek het hier!