Bewegingsdeskundige, een job voor de toekomst | Eerste studenten Sport en Bewegen studeren af

26 juni 2018

Drie jaar geleden begon Thomas More in Turnhout met de nieuwe opleiding Sport en Bewegen. Morgen studeert de eerst lichting studenten af. Zestig kersverse bewegingsdeskundigen staan klaar om aan de slag te gaan. Ongeveer de helft van hen heeft al een jobaanbieding op zak. Sporten en bewegen is in: meer en meer mensen willen iets doen aan hun zittend leven.

Sport- en gezondheidsapps, fitnessclubs, personal coaches, acties op het werk, in de school, in de buurt… het aantal bewegingsinitiatieven is niet meer te tellen. De rol van de bewegingsdeskundigen is daarbij cruciaal. Met hun kennis en hun competenties begeleiden zij mensen op een verantwoorde manier naar meer beweging en een actieve en gezonde levensstijl.

Van alle markten thuis

Bij een gezonde levensstijl denkt men al snel aan enkele kilo’s afvallen of je inschrijven in de sportclub. Maar zo eenvoudig is het niet. Voor een gezonde levensstijl heb je een mix nodig van bewegen, voeding en (mentale) gezondheid op maat van het individu en/of de groep. Recreant én topatleet, jong én oud, actief én niet-actief, sporter én G-sporter,… elke doelgroep is gebaat met een eigen aanpak én vooral een deskundige begeleiding.

Dat vraagt opleiding, kennis van bewegingswetenschappen en -technologie, visie en focus,… competenties die van een student Sport en Bewegen na drie jaar een bewegingsdeskundige maken die van alle markten thuis is. Als trainer-coach bieden zij professionele bewegingsbegeleiding op maat, ze spelen een belangrijke rol in de preventieve gezondheidszorg of stippelen in een organisatie een kwaliteitsvol sport- en bewegingsbeleid uit. Ze zetten mensen in beweging en dat is in onze zittende en vergrijzende maatschappij een topjob.

En snel aan de slag

De opleiding Sport en Bewegen van Thomas More telt voor de drie jaar samen een kleine 350 studenten. Hun campus in Turnhout is een echte sportcampus met een schitterende infrastructuur, een sporthal met een topvloer en toptoestellen, een nieuwe, superslimme beweegstudio en veel groen in de onmiddellijke omgeving voor natuur- en watersport.

De 60 studenten Sport en Bewegen, die afstuderen zijn gegeerd op de arbeidsmarkt. Ongeveer de helft heeft al een jobaanbieding op zak. Het valt op dat het dikwijls de stageplek is die de student zijn eerste contract aanbiedt. Dat is o.a. het geval voor Pieter Dyckhoff uit Zoersel. Hij liep stage in het sportmedisch centrum SportMed in Brasschaat en gaat er aan de slag. Hij zal er zowel inspanningstesten als personal training voor zijn rekening nemen. Steven Donkers uit Ravels begint als zelfstandige in een multidisciplinaire praktijk met kinesisten, diëtisten en podologen en biedt met Motivation een ruim beweegaanbod aan van 1-op-1 tot groepssessies voor ervaren sporters en senioren. Een aantal studenten wil verder studeren en kiest voor een verkort traject dat leidt naar een bijkomend diploma zoals Sport- en Cultuurmanagement, Leraar Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie of Voedings- en Dieetleer.

Praktisch

  • Promotie van de eerste studenten Sport en Bewegen
  • Woensdag 27 juni 2018 van 19 tot 22 uur
  • Thomas More | Campus Blairon 800 | 2300 Turnhout
  • Collega Jocelyne Daems van de opleiding Sport en Bewegen antwoordt graag op uw vragen | 0498 15 43 12
Jocelyne Daems
T 0498 15 43 12
E