Burgemeester Kristof Sels tapt eerste pintjes van het nieuwe academiejaar

25 september 2018

Sint-Katelijne-Waver verwelkomt studenten van Thomas More en KU Leuven

Op maandag 17 september begon het academiejaar 2018/2019 aan de hogescholen. Een week later, op maandag 24 september, volgden de universiteiten. Ook Campus De Nayer draait weeral op volle toeren. De meer dan 1.600 studenten van Thomas More en de KU Leuven slaan opnieuw de weg in naar Sint-Katelijne-Waver. 

Bij studeren hoort een studentenleven en daar zorgen de studentenclubs van Campus De Nayer voor. Nu woensdag 26 september verwelkomen ze alle studenten, zowel de nieuwe gezichten als de vaste klanten. Burgemeester Kristof Sels tapt voor hen de eerste pintjes van het nieuwe academiejaar. 

Technologiecampus De Nayer

Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver biedt onderdak aan een reeks technologische opleidingen van zowel de Thomas More hogeschool als van de KU Leuven. Elke dag trekken meer dan 1.600 studenten naar de Jan De Nayerlaan. 784  van hen volgen er de professionele bacheloropleidingen van Thomas More: Autotechnologie (214), Elektromechanica (233), Elektronica-ICT (192) en Ontwerp- en productietechnologie (131) of het Postgraduaat Lastechnoloog (14).
De studenten van KU Leuven volgen de academische bachelor- of masteropleiding Industriële Ingenieurswetenschappen (industrieel ingenieur). Ongeveer 180 studenten zitten op kot in Sint-Katelijne-Waver, de anderen pendelen. 

Meer dan studeren alleen 

Het studentenleven is meer dan studeren alleen en daar zorgen de studentenverenigingen voor. Maar liefst tien kringen en clubs zetten zich, onder de overkoepelende vleugels van “Ons Verbond”, in voor het studentenleven op Campus De Nayer. Zij staan garant voor een bruisend jaar met een goed gevulde agenda vol ontspannende activiteiten. Ze maken daarvoor dankbaar gebruik van o.a. de polyvalente fuifruimte onder de aula’s van Campus De Nayer en van de steun, die de gemeente, de hogeschool en de universiteit hen bieden.

Eerste pintjes

Nu woensdag stellen de studentenverenigingen aan alle studenten hun jaarprogramma voor. Van 12 tot 15 uur kunnen de studenten voor een hapje en een tapje en randanimatie terecht bij de infostandjes van de studentenverenigingen op het grasveld van de campus. De nieuwe studenten zetten hun eerste stappen in het studentenleven, voor de anderen is het een blij weerzien met oude bekenden. 

Burgemeester Kristof Sels komt langs en verwelkomt de studenten namens het gemeentebestuur en de inwoners van Sint-Katelijne-Waver. Hij tapt er ook de eerste pintjes van het nieuwe academiejaar. 

Dat doet hij op de stand van Mereta, de overkoepelende vereniging van alle technologische professionele bachelors van Thomas More op Campus De Nayer. 

Praktisch

Ook u bent welkom om met de burgemeester en onze studenten de klinken op het nieuwe academiejaar! De studentenverenigingen stellen zich voor van 12 tot 15 uur. Van 12.30 tot 13.00 uur tapt burgemeester Kristof Sels de eerste pintjes van het nieuwe academiejaar.

  • Datum: woensdag 26 september 2018 om 12.30 uur
  • Locatie: Campus De Nayer, Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver
     

In beeld

Kim Van Dijck
Praeses van Ons Verbond
T 0475 54 48 71
E
Suzie Op de Beeck
Medewerker studentenvoorzieningen
T 0475 54 89 83
E
Kristof Sels
Burgemeester van Sint-Katelijne-Waver
T 0496 20 30 82
E