Burgemeester Kristof Sels tapt eerste pintjes van het nieuwe academiejaar | Sint-Katelijne-Waver verwelkomt 1.800 studenten van Thomas More en KU Leuven

24 september 2019

Nu zowel voor de hogescholen als de universiteiten het academiejaar 2019/2020 gestart is, draait ook Campus De Nayer weer op volle toeren. Ongeveer 1.800 studenten van Thomas More en de KU Leuven slaan opnieuw de weg in naar Sint-Katelijne-Waver. 

Bij studeren hoort een studentenleven en daar zorgen de studentenclubs voor. Nu woensdag 25 september verwelkomen ze alle studenten van Campus De Nayer, zowel de nieuwe gezichten als de vaste klanten. Burgemeester Kristof Sels tapt voor hen de eerste pintjes van het nieuwe academiejaar. 

Technologiecampus De Nayer

Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver biedt onderdak aan een reeks technologische opleidingen van zowel de Thomas More-hogeschool (professionele bachelors en graduaatsopleidingen) als van de KU Leuven (academische bachelors en masters). Elke dag trekken ongeveer 1.800 studenten naar de Jan De Nayerlaan. Een 200 studenten zitten op kot in Sint-Katelijne-Waver, de anderen pendelen.

Nieuw | Graduaten voortaan in de hogeschool

Dit jaar verwelkomt de Thomas More-hogeschool ook 400 studenten die gekozen hebben voor een graduaatsopleiding. Deze tweejarige en sterk praktijkgerichte opleidingen vervangen de HBO5-opleidingen van de Centra voor Volwassenenonderwijs. De graduaatsopleidingen situeren zich tussen het secundair onderwijs en de bacheloropleidingen van de hogescholen. Ze bereiden voor op een specifiek beroep en worden in voltijds dagonderwijs of flexibel deeltijds onderwijs aangeboden. Op Campus De Nayer worden de volgende graduaten georganiseerd: Voertuigtechnieken, Programmeren, Netwerken, IOT, Elektromechanische Systemen.

De professionele bachelor Ontwerp- en productietechnologie ziet zijn eerstejaarsstudenten met bijna 40% stijgen. Deze voltreffer is ongetwijfeld een gevolg van de recent geopende “Makerspace De Nayer”. Thomas More biedt voortaan op Campus De Nayer ook een volledig Engelstalige ICT-opleiding aan. Studenten kunnen zich zo nog beter voorbereiden op een internationale loopbaan.

Meer dan studeren alleen 

Het studentenleven is meer dan studeren alleen en daar zorgen de studentenverenigingen voor. Maar liefst tien kringen en clubs zetten zich, onder de overkoepelende vleugels van “Ons Verbond” in voor het studentenleven op Campus De Nayer. Zij staan garant voor een bruisend jaar met een goed gevulde agenda vol ontspannende activiteiten. Ze maken daarvoor dankbaar gebruik van o.a. de polyvalente fuifruimte onder de aula’s van Campus De Nayer en van de steun, die de gemeente, de hogeschool en de universiteit hen bieden.

Burgmeester Sels tapt de eerste pintjes

Nu woensdag stellen de studentenverenigingen hun jaarprogramma voor. Van 12 tot 15 uur kunnen de studenten voor een hapje en een tapje en randanimatie terecht bij infostandjes op het grasveld van de campus. De nieuwe studenten zetten hun eerste stappen in het studentenleven, voor de anderen is het een blij weerzien met oude bekenden. 

Burgemeester Kristof Sels komt langs en verwelkomt de studenten namens het gemeentebestuur en de inwoners van Sint-Katelijne-Waver. Hij tapt er ook de eerste pintjes van het nieuwe academiejaar. Dat doet hij op de stand van De Wesp, de 90 jaar jonge studentenclub die staat voor Wetenschap en Spel/Sport. De Wesp wil een hechte vriendenclub zijn waar sociale contacten, sport en amusement centraal staan.

Praktisch

  • De eerste pintjes van het academiejaar op Campus De Nayer
  • Woensdag 25 september 2019 om 12.00 uur
    • 12.00 tot 12.30 uur: Burgemeester Kristof Sels tapt de eerste pintjes
    • 12.00 tot 15.00 uur: De studentenverenigingen stellen hun jaarprogramma voor
  • Campus De Nayer, Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Meer weten?

  • Tom Van Der Zwalmen | Praeses van Ons Verbond
  • Suzie Op de Beeck | Medewerker studentenvoorzieningen van Thomas More | 0475 54 89 83
  • Kristof Sels | Burgemeester van Sint-Katelijne-Waver | 0496 20 30 82