Continental Automotive schenkt defibrillator (AED) aan Campus De Nayer

26 mei 2018

Op vrijdag 25 mei werd op Campus De Nayer van Thomas More in Sint-Katelijne-Waver een nieuw AED-toestel officieel in gebruik genomen. De defibrillator is een geschenk van het Mechelse bedrijf Continental Automotive. Het bedrijf beantwoordt daarmee de oproep van Heartsaver, een organisatie die ervoor ijvert om in ons land zoveel mogelijk publiek beschikbare hartstarters ter beschikking te stellen.

Een hartstarter binnen handbereik

Elk jaar worden in ons land ongeveer 11.000 mensen getroffen door een plotse hartstilstand. Buiten een ziekenhuis overleeft minder dan 10% van de slachtoffers dit. Snelle hartreanimatie (CPR) en defibrillatie (AED) verhogen de overlevingskans tot 60 à 70%. HeartSaver vzw ijvert ervoor om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen. De internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist prof. dr. Pedro Brugada is peter van HeartSaver. 

…ook op Campus De Nayer 

Continental Automotive kocht vorig jaar een AED voor het bedrijf en leerde toen Heartsaver vzw kennen. Dit jaar besloot Continental Automotive zijn steentje bij te dragen. “Wij waren onder de indruk van de doelstellingen van Heartsaver vzw en beslisten om een AED te kopen voor Campus De Nayer van de Thomas More-hogeschool waar wij intens en heel graag mee samenwerken”, vertelt Mireille De Beleyr, personeelsdirecteur Continental Automotive. “En met dat geschenk zijn wij heel blij”, vult Martine Taeymans, unitmanager voor de opleidingen van Thomas More aan. “Het toestel krijgt een plaats aan de buitenkant van het A-gebouw en is dus altijd bereikbaar. Het hangt op een centrale plek op de campus waar, met de sportvelden, het studentenhome en het Autotechnologisch centrum in de directe omgeving heel veel volk passeert”. 

Meer info

Meer info kan je terugvinden op www.heartsaver.be

Continental Automotive | Factory of the Future

Continental Automotive in Mechelen behoort tot de Duitse internationale groep Continental AG. Met 530 medewerkers ontwikkelt en produceert het bedrijf innovatieve, hoogtechnologische, elektronische remsystemen en wielsensoren die jaarlijks in meer dan 8 miljoen Europese personenwagens worden ingebouwd. Continental Automotive dankt zijn positie van wereldleider aan het permanent streven naar innovatie, opperste kwaliteit van onderdeel tot systeem en aan een bedrijfscultuur die aanzet tot optimaal presteren.

“Technologie is onze passie, ons bedrijf is een Factory of the Future”, zegt Christa Trullemans van Continental Automotive, “Onze montagelijnen blaken van hoogtechnologische vooruitgang, onze producten leveren een zeer belangrijke bijdrage aan de Europese automobielindustrie en zijn van groot belang voor de veiligheid en het comfort van alle autobestuurders.”

Campus De Nayer

Campus De Nayer is de technologiecampus bij uitstek, gelegen in Sint-Katelijne-Waver op de as Antwerpen-Brussel. De campus heeft een rijke traditie in technologische opleidingen (Thomas More) en ingenieursopleidingen (KU Leuven) met een reputatie tot ver buiten de regio. Ook de hoogtechnologische laboratoria van vzw Product Certificatie Centrum Labo De Nayer en vzw Lascentrum zijn op de campus gevestigd.

Jaarlijks komen meer dan 230 bedrijven langs op de jobbeurs om laatstejaars te rekruteren en voorlaatstejaars bachelor- en masterproeven aan te bieden. Omwille van de uitstekende bereikbaarheid en de moderne faciliteiten wordt de campus regelmatig gebruikt door bedrijven en organisaties voor bijscholingen, opleidingsdagen, congressen, studiedagen, productvoorstellingen, examens ...

In beeld

Veerle Heyvaert
Directeur Marketing & Communicatie
T 0494 18 17 46
Christa Trullemans
ESH Coordinator Chassis & Safety Division
T 015 28 97 90
E