At the Crossroads

17 maart 2016

Niet minder dan veertien internationale experten in het behandelen van seksuele delinquenten werken mee aan "At the Crossroads", een internationaal congres op Campus Sanderus van Thomas More in Antwerpen.

Zij geven er hun visie op de toekomst van het onderzoek naar en de behandeling van zedendelinquenten. Het stereotiepe beeld van de teruggetrokken, perverse man is allang voorbijgestoken door de toenemende diversiteit onder de daders. De brede waaier aan daderprofielen vraagt een aangepaste behandeling van seksuele plegers.

Minister van justitie Koen Geens neemt het slotwoord van het congres voor zijn rekening.

Internationaal congres: Future directions in sex offender treatment

Een brede waaier aan daderprofielen

"At the Crossroads" geeft een actuele stand van zaken van de diagnose en de behandeling van seksuele delinquenten, maar focust ook op preventie en kijkt vooruit naar toekomstige evoluties. Diagnostiek, preventie, risicotaxatie, neurobiologie, het (al dan niet) succesvol behandelen van daders,… het komt allemaal aan bod. 

En er is veel aandacht voor de verschillende types van seksuele plegers. Het stereotiepe beeld van de teruggetrokken, perverse man is allang voorbijgestoken door de toenemende diversiteit onder de daders. Vrouwen, jongeren, zwakbegaafden, internetplegers… zorgen voor een brede waaier aan daderprofielen. 

"We staan op een kruispunt: meer dan ooit hebben we nu een zicht op de diversiteit van seksuele delinquenten. Aangepaste behandeling mag echter niet achterblijven en daar willen we met dit congres aan bijdragen.", zegt professor Kasia Uzieblo, een van de organisatoren van At the Crossroads. 

Experts in hun vakgebied

Het unieke aan dit congres is dat professionals uit de praktijk er samen met internationale academici rond de tafel zitten in één van de vele workshops. Mensen die dagelijks met sek-suele delinquenten werken, komen zo heel laagdrempelig in contact met de experts in hun vakgebied. Het verbaast dan ook niet dat meer dan 200 deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, de UK en zelfs Australië hun opwachting maken in Antwerpen. Een breed aanbod aan workshops, afgewisseld met plenaire lezingen zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. Ook de pre-conference workshops op dinsdag en woensdag zijn helemaal volzet.
 
"At the Crossroads" is een organisatie van drie gespecialiseerde centra: de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More, het Universitair Forensisch Centrum van de Universiteit Antwerpen en NL-ATSA.

Praktisch

Tijdstip | Donderdag 17 en vrijdag 18 maart: 9u30 - 17u00
Slottoespraak door minister van justitie Koen Geens | Vrijdag 18 maart: 16u45
Locatie Thomas More, Campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen

Meer info?

Meer info vind je op de website: http://kasiauzieblo.wix.com/atthecrossroads
Twitter: #ATC2016                

 

Tine Vertommen
T 0494/12.95.45

Recente persberichten