Groep Van Roey en Thomas More

26 april 2018

Groep Van Roey en Thomas More

“Het onderwijs en het bedrijfsleven moeten intens samenwerken, zeker in tijden van transformatie en industrie 4.0, nu alles heel snel gaat.” dat is de overtuiging van Ronny Van Doninck, technisch directeur van Bouwbedrijf Van Roey. “Het is van groot belang dat hogescholen vandaag de juiste profielen vormen om ze morgen met meerwaarde in de bouwsector in te zetten.” 

En dus worden Groep Van Roey en Thomas More “Partners in education”, een wederzijds engagement voor een structurele en duurzame samenwerking.  De overeenkomst wordt vrijdagmorgen ondertekend tijdens een VOKA-ontbijtsessie voor bouwbedrijven.

Een vaste relatie

Met een samenwerkingsverband “Partners in education” verbindt Thomas More zich met bedrijven voor een vaste relatie, structureel en duurzaam. “Wij zoeken bedrijven die willen participeren in ons kernproces. Die recht naar ons hart gaan. Beide partners, zowel de hogeschool als het bedrijf moeten er beter van worden.” zegt Inge Tyskens van de opleiding Bouw. 

Groep Van Roey wil haar maatschappelijk engagement concreet maken en tekent voor een vaste samenwerking met Thomas More. Het Partner in education-traject wordt onderschreven voor Van Roey, Vanhout.pro, Artem, Architon en Staalbeton, vijf bouwbedrijven die werken onder de koepel van Groep Van Roey. 

BIM | Building Information Model

De samenwerking tussen Thomas More en Van Roey focust op een versnelde invoering van de digitalisering op en naast de bouwwerf. De hogeschool en het bedrijf hebben de weg geëffend voor BIM in de bouwopleiding. Een Building Information Model klaart alle aspecten van een bouwproject vooraf uit. BIM werkt met een 3D-model waarin men alle bouwelementen modelleert en koppelt aan technische bouwinformatie. De 4de Industriële Revolutie in de bouw gaat trouwens nog verder: virtueel bouwen, betonprinten, Virtual Reality en lean bouwen,… het zijn hot topics in de bouwopleiding van Thomas More.

Groep Van Roey gaat de hogeschool helpen om deze innovaties in het onderwijs te versnellen. Daarnaast biedt Groep Van Roey de toekomstige Bachelors in de Bouw leerkansen op werven, tijdens bedrijfsbezoeken, met stageplaatsen en meelooptrajecten.

Werken in de bouw én studeren | VOKA-ontbijtsessie

De Partner in Education-overeenkomst wordt op vrijdag 27 april ondertekend tijdens een ontbijtsessie voor bouwbedrijven, georganiseerd door VOKA en Thomas More. De mensen van de bouwbedrijven leren er hoe ze medewerkers kunnen aantrekken en versterken met een combinatie van een job in een bouwbedrijf en een studie in het hoger onderwijs. 

Met het Open Hoger Onderwijs-traject van de opleiding Bouw heeft Thomas More een uniek concept in huis om de combinatie werken en studeren mogelijk te maken. Nieuwe of ervaren medewerkers met talent en goesting kunnen door een extra diploma doorstromen in de bouwonderneming.

Een student Open Hoger Onderwijs Bouw combineert deeltijds werken met deeltijds studeren. Hij/Zij kan zich op eigen tempo voorbereiden op de evaluatiemomenten. Vakken met begeleiding tijdens lesuren, projectonderwijs en zelfstudie geven het Open Hoger Onderwijs een uniek karakter. Docenten met jarenlange bouwervaring zorgen voor de professionele begeleiding. De studenten van de OHO-Bachelor in de Bouw vertellen tijdens de ontbijtsessie hoe zij de opleiding en de combinatie werken / studeren beleven. 

Praktisch

 • Groep Van Roey en Thomas More, Partners in education
 • Vrijdag 27 april 2018 van 08 tot 10.30 uur
 • Thomas More | Kleinhoefstraat 4 | 2440 Geel
 • Programma
  • 08.00-08.30 u: Ontvangst met ontbijt
  • 08.30-09.00 u: Toelichting en ondertekening “Partners in Education”
  • 09.00-09.30 u: Het OHO-traject: werken en studeren (voor bachelor) in de bouw
  • 09.30 u: Werkende studenten / studerende werknemers met een inspirerend verhaal
  • 10.30 u: Einde
Ronny Van Doninck
Technisch directeur
T 0495 36 99 06
E
Inge Tyskens
Unitmanager Technologie Geel
T 0496 13 98 52
E