Thomas More en Mechelen lanceren ‘Nacht van de inspiratie’

26 maart 2018

Programma boordevol ideeën voor ondernemers in spe en starters

Wie een goed idee heeft om te ondernemen, kan op 29 maart in Mechelen hulp krijgen bij het uitwerken van zijn plannen. De stad Mechelen en Thomas More organiseren samen met Bizidee een Nacht van de Inspiratie: gratis workshops en onbetaalbaar advies van experts helpen toekomstige ondernemers en starters om hun dromen waar te maken. Het beste idee maakt kans op een prijzenpot van 4000 euro. 

Basis voor succes

Ondernemen is keuzes maken. De Nacht van de inspiratie helpt starters om over de juiste keuzes na te denken. De workshops op het programma laat de deelnemers valkuilen en kansen zien. Hoe stel ik een businessplan op, wat is de toegevoegde waarde van mijn product, hoe stel ik mijn team samen, waar vind ik de financiële middelen... 

Dieter Penninckx

De organisatie heeft Dieter Penninckx uitgenodigd om over zijn ervaring als startende ondernemer te getuigen. Als medeoprichter van de FNG Group en sinds kort mede-eigenaar van voetbalclub KV Mechelen is hij een echte inspiratiebron. Maar er zijn ook andere ondernemers en topexperts van o.a. KPMG, BNP Parisbas, Hello crowd!, BAN Vlaanderen en VLAIO aanwezig om kennis en advies te delen.

Pitch jouw idee

Al wie denkt een goed idee te hebben en met de prijs van 4.000 euro wil gaan lopen, kan via de Pop Poll van Bizidee, een initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, deelnemen. Een publieke stemming bepaalt welke vijf ideeën tijdens de Nacht van de Inspiratie aan de jury worden voorgesteld. Naast het startersgeld kan de winnaar rekenen op de privé-coaching van Dieter Penninckx.

PRAKTISCH

Nacht van de Inspiratie

Deelnemen is gratis maar ken enkel kan mits inschrijving op de evenementpagina. Wie nog een idee wil testen of wil stemmen op een goed concept kan terecht op http://www.bizidee.be/pop-poll 

Wanneer?

29 maart 2018 | 17.15 – 22.00 uur

Waar? 

Thomas More Campus De Ham, Raghenoplein 21, 2800 Mechelen

Programma

  • 17.15 u.    Ontvangst en welkomstwoord
  • 17.30 u.     Live pitches  van de 5 populairste ideeën
  • 17.45 u.     Keynote Dieter Penninckx 
  • 18.00 u.    Bekendmaking winnaar Pop Poll
  • 18.15 u.     Workshops, rondetafels met experts, 1-op-1 coaches
  • 19.30 u.     Pauze
  • 20.00 u.     Workshops, rondetafels met experts, 1-op-1 coaches
  • 21.15 u.     Apero & netwerkmoment
Philip Peeters
Directeur Bizidee
T 0472 92 83 36
Daphne Storms
Coördinator Ondernemerhuis Mechelen
T 015 28 91 91
Pascale Aerts
Thomas More
T 015 36 91 50

Recente persberichten