Van 't Weike naar 't Stammenbos | Studenten Bouw geven speelplein een "complete makeover"

27 mei 2017

De voorbije weken namen studenten van de opleiding Bouw van Thomas More speelplein ’t Weike in Heultje onder handen. ’t Weike was aan een herwaardering en uitbreiding toe. De kinderen uit de omgeving wilden nieuwe uitdagingen en speelmogelijkheden en hun ouders wilden er ook een plekje innemen.

Werk aan de winkel voor de studenten Bouw, die zich op vraag van de gemeente Westerlo over ’t Weike bogen. Het werd een “complete makeover” met nieuwe speeltuigen, een grote zandbak, een crossparcours, een apenbrug, een speel- en zitberg,… De studenten gebruikten veel boomstammen en dus werd ’t Weike een Stammenbos. Zaterdag wordt ’t Stammenbos officieel in gebruik genomen. Kinderburgemeester Jozefien en de schepen van Jeugd trakteren met een ijsje!

Een speelterrein voor de kinderen, een ontmoetingsplek voor de buurt

Het speelterrein ’t Weike in Heultje is een rechthoekig grasveld van 40x70 meter, met een imposante bomenrij en ligt ingesloten door de omliggende huizen. Het wordt gebruikt door een brede doelgroep van kinderen van 3 jaar tot tieners. Het gemeentebestuur van Westerlo had een duidelijke visie op wat er met ‘t Weike moest gebeuren. De zandbak en het voetbalveldje hielden hun plaats, maar er was ook ruimte voor een crossterrein en voor inspirerende en uitdagende klim- en klautercombinaties, die rekening houden met het leeftijdsverschil en de behendigheid van de kinderen. 

Voor de ouders of grootouders, die de jongste kinderen begeleiden mocht er een aangename zitplaats komen en voor de buurt een ontmoetingsplek. Extra beplanting moet voor meer biodiversiteit zorgen, meer vogels en andere dieren en het geeft een extra spelimpuls aan de kleinsten. Het was ook heel belangrijk dat de constructies duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vandaalbestendig zijn.

’t Stammenbos

En daarmee gingen acht studenten van de opleiding Bouw van Thomas More in Geel aan de slag. Van 10 april tot vorige week waren ze volop in de weer om van ’t Weike een Stammenbos te maken. Met veel speelzand, beton en hout, een apenbrug, een crossparcours, een grote zandbak, een speel- en zitberg kreeg het speelterrein een totaal nieuw uitzicht. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, kijkt al eens op de Facebookpagina van het project: Het Stammenbos #Morebouw. En noteert zaterdag 27 mei in zijn agenda, want dan wordt ’t Stammenbos om 10 uur officieel geopend. Kinderburgemeester Jozefien en de schepen van Jeugd trakteren met een ijsje!

Tessa Verwimp
Jeugdconsulente
T +32 498 27 65 56
E

Recente persberichten