Toegepaste Psychologie

Interesse om de opleiding Toegepaste Psychologie te starten in februari? Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

Weet dan dat je de opleiding Toegepaste Psychologie kan starten in het tweede semester. Voor beide keuzeopties (Arbeids- en organisatiepsychologie, of Klinische/Schoolpsychologie en Pedagogische Psychologie), stel je een studiepakket samen van maximaal 29 studiepunten in het tweede semester. We organiseren drie infomomenten om je inhoudelijk wat meer te vertellen over onze opleiding en om je te informeren over je studietraject.  Aangezien je later in de opleiding instroomt, kan je de opleiding niet afwerken op drie jaar tijd. Je zal in totaal minimaal 3,5 jaar moeten rekenen om het diploma te behalen. We lichten dit verder toe in de infosessie. Je kan tevens geen opleidingsonderdelen meer opnemen die gedoceerd of geëxamineerd werden in het 1ste semester.

Je kan je hier inschrijven voor één van onderstaande infomomenten:

  • Woensdag 16/01/2019: 14u00 tot 16u00
  • Dinsdag 05/02/2019: 14u00 tot 16u00

We verwachten je op de aangegeven dag en uur op campus Sanderus (Molenstraat 8 - 2018 Antwerpen). Je mag je aanmelden aan het onthaal. Wij komen je daar ophalen.

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 11 februari 2019. We organiseren twee onthaalmomenten. Deelname aan deze momenten is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren.
Tijdens het eerste onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met je studieloopbaancoach. Tijdens het tweede onthaalmoment voorzien we de afname van een aanvangsdiagnostisch instrument om je begincompetenties in kaart te brengen.  Op basis daarvan kunnen we onze ondersteuning zo goed mogelijk afstemmen op jouw noden.  Je trekt huiswaarts met heel wat minder vragen, heel wat meer zekerheden én met de overtuiging: hier zit ik goed!

De onthaalmomenten voor academiejaar 2018-2019 gaan door op

  • Maandag 11/02/2019: 8u30 tot 10u30
  • Donderdag 28/02/2019: 15u30 tot 17u30

We verwachten je op de aangegeven dag en uur op campus Sanderus (Molenstraat 8 – 2018 Antwerpen). Je mag wachten aan het onthaal. Wij komen je daar ophalen.

Boeken- en cursuslijsten

Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link.

Heb je nog vragen?

In de FAQ-gids voor nieuwe studenten (te raadplegen via het studentenportaal op de website van zodra je ingeschreven bent) vind je waarschijnlijk het antwoord!

Indien je bijkomende vragen hebt, kan je ons bereiken op het nummer 03/241 08 29 en vraag je naar een studietrajectbegeleider van de opleiding Toegepaste Psychologie.