Ga naar de hoofdinhoud

Het komt voor in de beste families

met Mathias Vergels en Manu Huylebroeck

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie Thuis – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het pas verschenen boek Het komt voor in de beste families.
Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat brengt kracht en wat biedt hoop?

Deze taboedoorbrekende voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes, en wordt aangeboden door het basistraject ervaringswerker GGZ Thomas More.

Datum

Van tot

Prijs

€ 18,00

10 Euro voor studenten en voor alumni van het basistraject ervaringswerkers GGZ.
De opbrengsten zullen gebruikt worden voor de financiering van het basistraject ervaringswerkers GGZ.

Locatie

Op locatie

Antwerpen (campus National)

Je kan je inschrijven tot en met zondag 12 mei (max. 2 pers.)
Thema

Lezing / Inspiratiesessie

Inhoud

Similes familievereniging geestelijke gezondheid, vierde in februari 2023 haar 50-jarige bestaan met de publicatie van Het komt voor in de beste families (Borgerhoff & Lamberigts). Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook op vrienden en familie van de psychisch kwetsbare hebben. Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling waarmee Manu en Mathias iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken.

De organisatie Te Gek!? doet er al vele jaren alles aan, met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter, om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken.

In het basistraject ervaringswerker GGZ biedt Thomas More in nauwe samenwerking met stakeholders uit het werkveld een opleiding aan voor toekomstige ervaringswerkers in de geestelijke gezondheidszorg. We streven naar competente medewerkers in de zorg die vanuit een gedeelde en doorleefde visie op herstel en empowerment, een unieke bijdrage kunnen leveren. Dat kan dan door in het lotgenotencontact mee het verschil te helpen maken, of door een rol op te nemen in het geven van vorming of in beleidsadviserend werk.

Programma

  • 19.30 uur | onthaal
  • 20.00 uur | start
  • aansluitend receptie met kans tot netwerking en nabeschouwing