Thomas More biedt in nauwe samenwerking met stakeholders uit het werkveld een opleiding aan voor toekomstige ervaringswerkers in de geestelijke gezondheidszorg. We streven naar competente medewerkers in de zorg die vanuit een gedeelde en doorleefde visie op herstel en empowerment, een unieke bijdrage kunnen leveren. Dat kan dan door in het lotgenotencontact mee het verschil te helpen maken, of door een rol op te nemen in het geven van vorming of in beleidsadviserend werk.
Onze lessen zijn niet puur gericht op theorie. Wij hechten veel belang aan oefeningen en aangezien elke student zijn eigen unieke verhaal heeft wordt uitwisseling van ervaringen tussen studenten ook in de lessen verwerkt.
Onze gastdocenten hebben allemaal ervaring in het werkveld. Het zijn zowel professionals als ervaringsdeskundigen die vaak in duo zullen lesgeven om op die manier de lessen te verrijken doordat beide perspectieven gelijktijdig aanwezig zijn.
De beste manier om alle leerstof toe te passen en verder in te oefenen is natuurlijk door ze in de praktijk te brengen in het werkveld zelf! Tijdens het tweede jaar is er ruimte gemaakt in het lesprogramma voor werkplekleren van 13 weken zodat je als student kan proeven van de praktijk.
Deze opleiding is gericht op mensen die, vanuit hun eigen ervaringen met een psychische kwetsbaarheid, graag een verschil willen maken door hun ervaringskennis in te zetten als deskundige op één of verschillende niveau’s (micro, macro, meso) in de GGZ.
De  tweejarige opleiding Basistraject Ervaringswerker in de GGZ bestaat uit 8 praktijkgerichte modules.
Van zodra er geweten is wanneer de volgende cyclus kan starten, zal er ook meer informatie beschikbaar zijn omtrent het inschrijvingsgeld.