Overslaan en naar de inhoud gaan
dots-alt

Praktijkervaring binnen onze basisopleidingen

Binnen onze hogeschool volgen studenten 2 types opleidingen: een graduaat of een professionele bachelor. Elk met hun eigen doelstellingen en praktijkervaringen. Binnen een graduaat spreken we van “werkplekleren”, binnen een bachelor spreken we van “stages’.

Werkplekleren  

Werkplekleren is 'leren' op de werkplek, met reële arbeidssituaties als leeromgeving en werkelijke problemen als leerobject. In elke fase van de opleiding komt werkplekleren aan bod en neemt het takenpakket toe in complexiteit en volume. Dit gaat van verkennend en explorerend naar meer specialiserend en heeft ten slotte een verdiepend karakter. Hierin worden alle geleerde vaardigheden en kennis door de student aangewend en benut op de gekozen werkplek. Werkplekleren komt voornamelijk voor in onze graduaatsopleidingen.

Stages

Studenten tonen dat ze de opgedane kennis kunnen toepassen in een reële arbeidssituatie. De stagerichtlijnen van de afstudeerrichting of het traject bevatten het doel van de stage evenals het engagement van alle betrokken partijen: het bedrijf, de hogeschool en de student. In het laatste jaar linken sommige afstudeerrichtingen de bachelorproef aan de stage. Stage komt in alle bacheloropleidingen voor en in sommige graduaatsopleidingen. 

Informatie per opleiding

Klik hieronder voor de informatie rond werkplekleren en/of stage van de gewenste opleiding

Interesse in een stagiair uit een andere opleiding?
dots