Ga naar de hoofdinhoud
dots-alt

Kom je informeren en kom het uitproberen

Studenten

Infosessie 'van leerling naar student'

Sessie van 50 of 90 min. - voor leerlingen uit de 3e graad
Wat is het verschil tussen een graduaat en een professionele bachelor? En wat is een academische bachelor? Hoe zit het precies met studiepunten, toleranties en leerkrediet? De stap naar het hoger onderwijs is een stap in het onbekende. In een infosessie voor jouw leerlingen op één van onze campussen, online of bij jou op school, leggen we glashelder uit hoe het hoger onderwijs is georganiseerd. Zo starten jouw leerlingen goed geïnformeerd aan hun studiekeuzejaar. Interesse? Boek jouw sessie vandaag nog via studiekeuze@thomasmore.be

startpunt ondernemen netwerken

Workshop 'eerste hulp bij studiekeuze'

Sessie van 50 of 90 min. - voor leerlingen uit de 3e graad
Een opleiding kiezen gaat gepaard met heel wat vragen. Hoe begin ik eraan? Wat ligt me? Wat interesseert me? Wat kan ik aan? Waar vind ik de juiste info? In deze interactieve workshop voor leerlingen ligt de nadruk op het studiekeuzeproces zelf. Uiteraard focussen we hierbij niet enkel op het aanbod bij Thomas More, maar op het hele hoger onderwijs in Vlaanderen. Wij staan te popelen om jouw leerlingen op weg te helpen bij jou op school of op één van onze campussen. Boek jouw sessie vandaag nog via studiekeuze@thomasmore.be

Infosessie 'studeren met succes'

Sessie van 90 min. - voor leerlingen uit de 3e graad
Studeren kan je leren. Daarom maakten we, in samenwerking met ons Expertisecentrum voor Onderwijs en Leren, een workshop rond effectief studeren. Deze sessie toont wat de wetenschap je als student vertelt over effectief studeren. Leerlingen krijgen inzicht in de werking van hun brein. We staan stil bij effectieve leerstrategieën voor hoger onderwijs (en nu). Interesse? Mail ons dan via studiekeuze@thomasmore.be

Infosessie 'Start to Study' ism KU Leuven

Voor leerlingen en hun ouders
Tijdens een Start to Study-avond geven we, samen met onze collega’s van de KU Leuven, jouw laatstejaarsleerlingen en hun ouders een klare kijk op studeren aan een universiteit of hogeschool. Daarnaast kun je ook echt ‘proeven’ van het hoger onderwijs via live proeflessen. Het concrete programma kan verschillen per avond, en wordt samengesteld in overleg met de school of scholengemeenschap.

Workshops voor derde graad secundair

Bij ons of bij jou
Interesse in een (halve) dag hogeschool met jouw laatstejaars voor één of meerdere workshops die binnen jouw leerdoelen passen? Een onderneming opstarten? Betonprinten? Leren reanimeren? Op al onze campussen organiseren we workshops op aanvraag om leerlingen te laten kennismaken met verschillende opleidingen en vakgebieden. Al dan niet gecombineerd met een rondleiding op onze campussen. 

foto belevingsdag

Belevingsdagen

Welkom op onze campussen
Elk jaar verwelkomen we heel wat klassen die een dagje komen proeven van de hogeschool. Op onze Belevingsdagen kiezen je leerlingen drie workshops uit de vele interessegebieden. Voor de leraars is er een werkplek met koffie en -voor wie wil- een persoonlijke rondleiding op de campus. En de verse frietjes ’s middags? Die zijn er ook! Bovendien kan je op onze campussen in Geel en Sint-Katelijne-Waver ook workshops van KU Leuven volgen.

Getuigenis van een (oud-)leerling

Wij komen graag naar jou
Organiseert jouw school een studiekeuzemarkt of een infoavond rond verder studeren? Onze studenten komen graag getuigen. Zo geven ze jouw leerlingen een laagdrempelige, eerlijke en concrete kijk op studeren en het studentenleven. Onze ambassadeur-studenten (A-crew) sensibiliseren rond hoger onderwijs en motiveren je leerlingen om aan hun studiekeuzeproces te beginnen. Contacteer ons. Dan zoeken wij de juiste ambassadeur-student of alumnus voor jouw leerlingen.

Een extra uitdaging voor jouw leerlingen

Voor leerlingen uit het laatste jaar secundair
Heb je leerlingen die willen proeven van het hoger onderwijs? Of ben je nog op zoek naar de invulling van een keuzevak? Laat jouw leerlingen dan in hun laatste jaar secundair een eerstejaarsvak bij Thomas More opnemen op woensdagnamiddag of na de schooluren. Slagen ze voor het examen? Dan hebben ze een vrijstelling op zak voor dit vak.

Interesse? Contacteer ons
Enkele getuigenissen
dots

Downloads

Lerarenfolder
Al onze initiatieven voor secundair onderwijs op een rij
.pdf
Download
Een handig smartschool document voor jouw leerlingen.pdf
.pdf
Download