Ga naar de hoofdinhoud
Online en offline

Handige hulpmiddelen en instrumenten

Naast nieuwe wetenschappelijk onderbouwde inzichten, concrete aanbevelingen voor de beroepspraktijk, beleidsadvies, navormingen en workshops, levert ons praktijkgericht onderzoek ook heel wat bruikbare en gevalideerde tools en instrumenten die bedrijven en organisaties ondersteunen om de beroepspraktijk te innoveren.

Onderzoekers energie geven advies

Ben je op zoek naar een tool binnen een bepaald expertisedomein?

budgetagenda

Budget en Financieel Welzijn

De online tools REMI, MELISA en STUFI zijn handige tools bij het berekenen van een menswaardig inkomen en daardoor essentieel bij het realiseren van een menswaardig leven. Daarnaast vind je hier ook een budgetagenda, budgetcalculator, budgetkookboek en nog veel meer terug.

experience hub

Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie

Het expertisecentrum Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie ondersteunt Vlaamse organisaties en bedrijven om¬†nieuwe technologie√ęn zoals AR en VR¬†te integreren,¬†effectief te communiceren¬†en¬†duurzaam te groeien.

Duurzame Biomassa en Chemie

Het kweken van algen en insecten? Daar weten deze onderzoekers alles van. Heb jij nood aan een kweekhandleiding? Neem dan hier een kijkje.

Twee onderzoekers energie in gebouwen

Energie

Het expertisecentrum Energie staat bekend voor zijn rekentools bij installateurs en energiedeskundigen. Ze ontwikkelden rekentools die helpen bij de selectie en dimensionering van energiesystemen. Bereken je warmteverlies, vergelijk duurzame koelsystemen, bereken het warmteverbruik in je serre…zowel voor in gebouwen als in de glastuinbouw.

Les op campus Geel

Onderwijs en Leren

Met het expertisecentrum voor Onderwijs en Leren zetten we ons in voor excellent, evidence-informed onderwijs door de professionaliteit van de leraar te versterken. We doen onderzoek, volgen wereldwijd uitgevoerd onderzoek of repliceren het. De onderzoeksresultaten worden op een laagdrempelige manier naar de praktijk vertaald. 

Onderzoeker ontwerp en technologie

Ontwerp en Technologie

Bij het expertisecentrum Ontwerp en Technologie van Thomas More kan je terecht voor trainingen, samenwerken in onderzoek en voor dienstverlening op maat, zoals consultancy, lezingen en advies, gerelateerd aan onze expertises.

Zorg en welzijn

Ook binnen de zorg helpen de onderzoekers je op weg met heel wat wetenschappelijk onderbouwde tools. Zo vind je hier de COVAT-test terug om cognitieve vaardigheden te testen, maar ook een online werkboek over de preventie en aanpak van eenzaamheid en nog veel meer.

stripes-diagonal

Heb je een vraag over een van onze tools?

Neem dan gerust contact op