Ga naar de hoofdinhoud

Studeren in Vorselaar

Locatie

Vorselaar

Locatie

Lepelstraat 2
2290 Vorselaar
België

Download hier het grondplan
Het studentendorp van Vlaanderen

Welkom op Campus Vorselaar

OPGELET | Door rioleringswerken is de campus momenteel enkel te voet bereikbaar. Kom je met de wagen? Dan parkeer je die best in de Nieuwstraat, op 4 minuutjes wandelen (de route vind je HIER).

__________

Kies je voor Vorselaar? Dan kom je terecht op een prachtige campus in het groen, met een indrukwekkend leercentrum en state-of-the-art ICT-infrastructuur! Wat we je kunnen garanderen? Een gezellige sfeer, warme contacten én een close studenten- en kotleven. Samengevat: Vorselaar is niet alleen het grootste onderwijsdorp, maar ook het plezantste studentendorp van Vlaanderen!

Openingsuren
Maandag - Donderdag, 08.00 - 17.00
Vrijdag, 08.00 - 16.00
Aangepaste openingsuren | zomervakantie

campus vorselaar

Campus Vorselaar in beeld

Opleidingen op Campus Vorselaar

Campus Vorselaar is gespecialiseerd in lerarenopleidingen en dat is niet toevallig, maar het gevolg van een rijke en lange traditie. De Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar, waarmee alles begon, zijn een begrip in de Kempen en ver daarbuiten. Vanaf september ’27 schrijven we in dezelfde traditie verder aan dat verhaal, op onze campus in Geel.

Vanaf dan brengen we al onze lerarenopleidingen uit de Kempen (met uitzondering van de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding – Bewegingsrecreatie, die blijft in Turnhout) samen onder één dak. De innovatieve campus in Geel wordt het kloppend hart van kwaliteitsvol en dynamisch onderwijs.

De verschuiving zorgt voor een nog betere bereikbaarheid van ons aanbod voor (toekomstige) leraren in centrumstad Geel en versterkt multidisciplinaire samenwerkingen met andere opleidingen op de campus en met onze partners (zoals CVO HIK en KU Leuven). De doorstroom vanuit andere opleidingen, bijvoorbeeld naar een verkorte lerarenopleiding, wordt zo ook veel gemakkelijker.

Faciliteiten op Campus Vorselaar

  • Honger of gewoon zin in een schnabbel en een babbel? Het studentenrestaurant is alle dagen open van 8 tot 15 uur.
  • Een groene omgeving, zowel outdoor als indoor. De Serre, ons gloednieuwe leer- en werkcentrum, baadt in het groen. Je kunt er snuisteren in boeken, zoeken in digitale catalogi, lessen voorbereiden, (samen) aan opdrachten werken. En dat terwijl de natuur naar binnen getrokken wordt. Yep, een green space die rust geeft én je energie boost.
  • Een hart voor onderwijs? Ontmoet elkaar op onze spraakmakende en drukbezochte Onderwijscafés. Inspirerende sprekers praten je tussen pot en pint bij over actuele thema’s. Open je blik op de wereld en op het onderwijs! 
Ontdek ons leercentrum

Hoe geraak je er?

witte trein

Trein

Het station van Herentals ligt niet veraf en heeft vlotte treinverbindingen! Spring daar op de bus en je bent zo bij ons.

witte bus

Bus

De bushalte Vorselaar Dorp ligt op 50 m van de campus.

fiets

Fiets

Zwier je fiets in onze overdekte fietsenstalling (droog!) en duik de douche in (nat!). Geen fiets? Huur een (elektrische) fiets bij stuvo. Of huur een Blue Bike voor occassioneel gebruik. 

witte auto

Auto

Gratis parking op Parking Oostakker of Parking Nieuwstraat (3 min. wandelen). 

dots-alt