Ga naar de hoofdinhoud
Educatieve bachelor

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Vorselaar

Nederlands

Ook beschikbaar in:
do 05 sep '24
Zomercursussen

Leraar worden in jouw vakgebied én een extra vak mogen geven: een gouden combinatie

 • Behaalde je al een bachelor- of masterdiploma en wil je graag leraar worden?¬†

 • Behaal je educatieve bachelordiploma en focus op aanleren van didactische en pedagogische vaardigheden in jouw vakgebied.

 • Combineer dit diploma met een extra vakbevoegdheid voor √©√©n specifiek, extra vak. Kies uit de knelpuntvakken: Nederlands, Frans, wiskunde, Rooms-Katholieke godsdienst of voor PAV of techniek.¬†

 • Behaal je diploma op 1,5 jaar in het voltijdse traject of op 3 jaar waarbij je werken en studeren combineert. Ben je al minstens halftijds aan de slag als leraar in de extra vakbekwaamheid dan kan je het LIO-traject volgen op 2 jaar.

 • Je hebt lesbevoegdheid in het secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en in het volwassenenonderwijs.

Studenten leraar secundair onderwijs boeken aarderijkskunde

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs gecombineerd met een extra vakbevoegdheid

-

Praktische informatie

 • Duur

  3 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  90

 • Waar

  Op de campus

Programma

 • Binnen de lerarenopleiding krijg je heel wat theoretische kaders, zowel pedagogisch-didactisch als vakinhoudelijk en- didactisch aangereikt die je voorbereiden op de praktijk. Je stapt met deze expertise het werkveld in.
 • Je wordt expert leraar √©n expert in het vak waarvoor je een extra vakbevoegdheid opneemt. Zo vergroot je je troeven voor het werkveld.

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van √©lk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids
Fase 1 2 3 4 5 6
PEDAGOGISCH-DIDACTISCHE VORMING
OV: Algemene Didactiek 1 i 3
OV: Algemene Didactiek 2 3
OV: Onderwijs op maat i 3
OV: Verbindende communicator i 3
OV: Leerling centraal 3
OV: Klasmanagement i 3
OV: Onderwijsbeleid 3
OV: Diversiteit i 3
Onderwijsvak deel 1 (Wisk/ ...) 9
Onderwijsvak deel 2 (Wisk/ ¬Ö) 9
Fase 1 2 3 4 5 6
Onderwijsvak deel 3 (Wisk/ ...) 9
Onderwijsvak deel 4 (Wisk/ ...) 9
Praktijk
Praktijkatelier i 6
Vakdidactisch atelier i 6
Onderzoekslab A i 3
Onderzoekslab B 3
Praktijk combinatietraject 1 3
Praktijk combinatietraject 2 3
Praktijk combinatietraject 3 6

Afhankelijk van je vooropleiding kan je vrijstellingen krijgen. Dit bekijk je samen met de trajectbegeleider van de opleiding vóór de start van het academiejaar. 
 

Neem contact op met de trajectcoördinator om een programma op maat te bespreken.

Onze troeven

Werken en studeren

Onze trajecten maken de combinatie studie-werk-gezin mogelijk. Bij het leraar-in-opleiding-traject is je studie zelfs je werk. De blended zelfstudiepakketten worden aangevuld met beperkte, vooraf geplande contactmomenten. Je kan de vakken volgen in Geel of in Vorselaar. 

Persoonlijk contact 

Je volgt les in kleinere groepen en vormt een hechte community met je medestudenten en docenten, op campus Geel en Vorselaar.

Focus op praktijk

Passie voor je vakken, aandacht voor je leerlingen, inspirerend lesgeven ... je leert het allemaal in praktijk brengen, vanaf de start! Je leert de schoolcultuur goed kennen en bouwt een band op met je leerlingen en collega-leraren. De sterke band met het werkveld zorgt voor een driehoeksbegeleiding om u tegen te zeggen!

In de praktijk

Je stapt snel in het werkveld en ervaart zo de praktijk vanaf dag 1! Je krijgt de mogelijkheid om de
theoretische kaders meteen uit te proberen in de onderwijspraktijk. Op die manier leer je het lerarenberoep in al zijn facetten kennen en je zet je vakkennis in om leerlingen te doen groeien. Wij als lerarenopleiding zien er op toe dat je kan rekenen op een intensieve begeleiding, zowel in de
lerarenopleiding als in de secundaire school.

studenten leraar secundair onderwijs thomas more aan het programmeren

Go international

Leraar zijn betekent de wereld binnenbrengen in je klas. Daarom bieden we jou heel wat mogelijkheden om je onder te dompelen in een andere taal en cultuur. Je kan studeren en/of stage lopen in Europa, bij een van onze Erasmuspartners. Je kan stage lopen of lesgeven in het Zuiden, via een ontwikkelingsproject. Of je kan op onze eigen campus een internationaal traject doorlopen, samen met buitenlandse studenten.

Een buitenlandse studie- of stage-ervaring verruimt je blik. Je leert je eigen boontjes doppen, verbetert je talen en wisselt expertise uit met leraren van over de hele wereld. Bovendien is het zonder twijfel een fantastische ervaring en een extra troef als je straks gaat solliciteren!

Jij kiest je bestemming op basis van jouw interesses en inhoudelijke uitdagingen. Wij zorgen voor een vlotte organisatie en een kwaliteitsvolle invulling/begeleiding van je avontuur. Reizen en leren doe je vanzelfsprekend helemaal zelf. Het vak 'international teacher' zorgt ervoor dat je goed voorbereid vertrekt. Op financieel vlak kan je rekenen op ondersteuning via allerlei beurssystemen. Onze internationale coördinator, vertelt je er alles over tijdens de voorbereidingssessies.

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Je volgt les op een moderne, studentvriendelijke campus waar iedereen elkaar kent. Onze opleiding staat bekend om haar directe en vlotte contact tussen studenten en docenten. Een enthousiast team begeleidt je op maat van wie jij bent en wat jij nodig hebt. Zo krijg je alle kansen om je te ontplooien.

Zit je nog met vragen?

Caroline Liekens

Voor al je vragen over het werkplekleren en je traject.
caroline.liekens@thomasmore.be +32 14 56 21 42

Studeren in Vorselaar

Kies je voor Vorselaar? Dan kom je terecht op een prachtige campus in het groen, met een indrukwekkend leercentrum en state-of-the-art ICT-infrastructuur! Wat we je kunnen garanderen? Een gezellige sfeer, warme contacten én een close studenten- en kotleven. Samengevat: Vorselaar is niet alleen het grootste onderwijsdorp, maar ook het plezantste studentendorp van Vlaanderen!

Campus Vorselaar Thomas More
checkered

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven