Ga naar de hoofdinhoud
ONS DOEL

Iedereen mee

Ons doel is de levenskwaliteit van personen met een zorg- of ondersteuningsnood te verbeteren. Dat doen we met ons innovatief onderzoek zowel op fysisch, psychisch als sociaal vlak. Door middel van preventie, revalidatie en permanente ondersteuning zorgen we ervoor dat iedereen deel kan nemen aan de samenleving.

PAFO MOTION
ONS TEAM

Verschillende expertises gebundeld

We vertrekken vanuit een multidisciplinair perspectief. Dat wil zeggen dat we ons onderzoek benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Zowel dat van een ingenieur, als een ergotherapeut, een logopedist, een sociologe, een verpleegkundige… Iedereen kijkt naar vernieuwingen met een andere focus en al die verschillende blikken zorgen voor een optimaal resultaat. We ontwikkelen innovaties, evalueren ze en beproeven ze in de praktijk.

Leer ons team kennen
Onderzoekers en eindgebruikers rond de tafel

Voor en door het werkveld

Wij zijn een onderzoeksgroep van de Thomas More hogeschool binnen het expertisecentrum Zorg en Welzijn. We werken nauw samen met het werkveld, het onderwijs, overheden en eindgebruikers in binnen- en buitenland.

Mobilab & Care is ingebed in deze gezondheidsnetwerken: Modem (expertnetwerk ondersteunende technologie), AAATE (Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe), ISPO (International Society of Prosthetics en Orthotics), rehabilitatiecentrum To Walk Again en Mitsanto (Meals for elderly people with swallowing difficulties).

Dankzij de VLAIO subsidiefinanciering  Blikopener kunnen we bovendien gratis een eerste laagdrempelig advies geven, op maat van de specifieke vraag of nood van jouw organisatie of onderneming. Met onze jarenlange ervaring in Vlaamse en Europese projecten helpen we je ook graag verder in je zoektocht naar mogelijke subsidies.

Kan ons onderzoek iets betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op.

Contacteer ons
Twee onderzoekers aan de slag met 3D-scanner

Onze onderzoeksthema's binnen 'Een zorgzame en inclusieve samenleving'

Onze onderzoeksthema's binnen 'Technologie voor slimmere zorg'

dots

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Schrijf je hier in