Ga naar de hoofdinhoud
ONDERZOEKSLIJN

Ondersteunende communicatietechnologie

Kunnen communiceren is een basisrecht

Meer info over ons expertnetwerk Modem

Expertnetwerk over heel Vlaanderen

Praten doe je met je mond, schrijven doe je met een pen en surfen op het internet, daar gebruik je een computermuis voor. Dat kan, maar er zijn nog veel meer andere opties om te communiceren. Wist je dat je door enkel je ogen te gebruiken hele zinnen kan maken? Of je met je tenen kan zeggen dat je het warm of koud hebt? Of druk een kaart met veelzeggende pictogrammen af en duid aan wat je juist bedoelt.

Bij Modem gaan we op zoek naar oplossingen, oplossingen op maat van jouw probleem. Wij willen namelijk dat iedereen kan communiceren op welke manier dan ook. Die oplossingen zoeken we voor grote Ă©n minder grote moeilijkheden, want kunnen communiceren is een basisrecht.

Meer info over Modem
Spraakonderzoek

Iedereen een stem geven

Wie schuilt er achter Modem? Wel, Modem is een expertnetwerk. Dat wil zeggen dat we met verschillende experts over heel Vlaanderen geregeld rond te tafel zitten om het te hebben over ondersteunende communicatietechnologie. 

We geven advies aan personen met moeilijkheden rond communicatie over wat hen kan helpen en organiseren ook opleidingen rond ondersteunde communicatie voor mensen in het veld zoals logopedisten, ergotherapeuten, verpleegkundigen…

Wij willen iedereen een stem geven. Daar zetten we ons al meer dan 30 jaar voor in.

Tabel met figuren

Onderzoeksprojecten binnen dit thema

Onze onderzoekers

Onderzoeker

Wim De Backer

Ergotherapeut met een passie voor oplossingen die communicatie mogelijk maken voor personen met een beperking

Onderzoeker

Inge Piedfort

Logopediste geboeid door technologie die communicatie ondersteunt, met het oog op een inclusieve samenleving

Onderzoeker

Kirsten Denis

Creatieve, sociale en nieuwsgierige logopediste. Steeds klaar voor het helpen en informeren van mensen bij wie het spreken moeilijk gaat.

Onderzoeker

Tessa Delien

Onderzoeker en ergotherapeut die streeft naar inclusie en participatie van personen met een beperking. Iedereen heeft het recht om ten volle deel te nemen aan onze maatschappij.

Onderzoeker

Jo Daems

Ergotherapeut geïnspireerd door personen met een beperking, onderzoekend werk maken van een inclusieve samenleving.