Overslaan en naar de inhoud gaan
Kirsten Denis
Onderzoeker

Kirsten Denis

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

Inclusie van mensen met een beperking

Inclusieve communicatie

Ondersteunende communicatietechnologie

Creatieve, sociale en nieuwsgierige logopediste. Steeds klaar voor het helpen en informeren van mensen bij wie het spreken moeilijk gaat.

Kirsten studeerde in 2010 af als logopedist aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen. Nadat ze afgestudeerd was, werkte ze in het buitengewoon onderwijs en als zelfstandig logopediste. Nadien werkte ze 11 jaar in Het GielsBos, een zorginstelling voor personen met een meervoudige beperking. Sinds 2017 werkte Kirsten, vanuit het GielsBos, als expert binnen het expertennetwerk van Modem. Ze gaf adviesgesprekken aan mensen met een vraag naar een ondersteunend communicatiehulpmiddel. In augustus 2021 kreeg ze de kans om te komen werken voor Modem binnen Mobilab & Care en kon zo haar passie voor ondersteunde communicatie verderzetten.

Bij Modem geeft ze opleidingen aan professionelen rond ondersteunde communicatie, organiseert ze samen met het Modem-team intervisies voor het expertennetwerk en gaat ze op zoek naar de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen dit domein. Er wordt ook aan projecten gewerkt, zoals het CoMM-project. Naast haar werk bij Modem geeft Kirsten ook SMOG-opleidingen bij Gezin & Handicap. SMOG staat voor Spreken Met Ondersteuning van Gebaren, wat ook een vorm is van ondersteunde communicatie.

Modem is een expertnetwerk en bestaat voornamelijk uit organisaties die zorg, ondersteuning en behandeling bieden aan personen met een beperking. Als expertnetwerk zorgt Modem voor opbouw van kennis en expertise en de verspreiding daarvan via individueel advies en opleidingen. De verschillende partnerorganisaties van Modem worden actief betrokken bij meerdere onderzoeksprojecten van Mobilab & Care.