Ga naar de hoofdinhoud

Optimaal binnenklimaat

Bij het Expertisecentrum Energie hebben we een brede expertise over alles wat te maken heeft met  thermische energie in gebouwen, glastuinbouw en klimaatkamers. Onze onderzoekers richten zich daarbij op technieken om het binnenklimaat te verbeteren en te verduurzamen.  Onze experts bekijken energievraagstukken steeds vanuit verschillende expertises en profielen, zowel theoretisch als praktisch en dat zorgt voor de beste oplossing.

Maak kennis met onze experts
Metingen door onderzoeker in de serre

Brug tussen onderzoek, werkveld en onderwijs

Binnen ons expertisecentrum doen we praktijkgericht onderzoek en geven we opleidingen en advies op maat aan bedrijven.

Verder stroomt onze kennis ook door naar het onderwijs.

Bekijk onze vormingen

Ontdek onze rekentools 

We ontwikkelden verschillende tools die helpen bij de selectie en dimensionering van energiesystemen. Bereken je warmteverlies, vergelijk duurzame koelsystemen, bereken het warmteverbruik in je serre…

Enkele projecten

Met ons onderzoek zorgen we voor impact. Duurzaam omspringen met energie is steeds belangrijker en wij onderzoeken hoe we energie efficiënt kunnen inzetten. Onze projecten gaan over onder andere hoe je duurzaam gebouwen kan koelen, hoe je artificiële intelligentie kan inzetten in glastuinbouw, hoe je warmte in gebouwen flexibel kan bufferen en sturen … Een overzicht van onze projecten vind je hier.

Ons doel is om de kwaliteit van technische installaties te verbeteren. Bovendien ondersteunen we de zoektocht naar duurzame alternatieven die praktisch en economisch haalbaar zijn.