Ga naar de hoofdinhoud
dots-alt

Begeleiding binnen jouw opleiding

Jouw trajectcoach en -coördinator

Jouw trajectcoach is je eerste aansprekingspunt. Die informeert, adviseert en coacht je bij al je vragen rond jouw studieprogramma en studiekeuze. Voor concrete vragen rond jouw individueel studieprogramma (ISP) of vrijstellingen op basis van diploma (EVK) of werkervaring (EVC) kan jouw trajectcoördinator je verder helpen. Je vindt hun gegevens op het contactblok van elke opleidingspagina. Is er geen trajectcoach vermeld? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator.

 

Jouw inclusiecoördinator

Jouw inclusiecoördinator ondersteunt je binnen je opleiding als je een functiebeperking hebt of andere faciliteiten nodig hebt. Nadat je bent ingeschreven,bekijken we samen welke aanpassingen op maat mogelijk zijn. Je vindt de gegevens van jouw inclusiecoördinator op de opleidingspagina.

groep mensen aan tafel

Jouw ombuds

Jouw ombuds onderzoekt en behandelt meldingen, betwistingen en klachten van studenten. De ombuds bewaakt de rechten en plichten van de student en de opleidingsmedewerkers. Op deze manier zorgen we voor een rechtvaardig verloop van examens, beoordelingsmomenten en onderwijsactiviteiten. Je vindt de gegevens van jouw ombuds op het studentenportaal.

Jouw studeercoach

Jouw studeercoach geeft je tips en handvaten om goed te kunnen studeren. Voorbereid naar de les komen, notities maken, leerstof verwerken, planningen opmaken ... de studeercoach helpt je op weg met allerlei tips! Eens ingeschreven vind je de contactgegevens terug op het studentenportaal.

Begeleiding via studentenvoorzieningen

Vragen rond kosten, kot, vervoer ...

Voor vragen rond jouw studentenleven (financi√ęle vragen, vragen over kot, vervoer, ontspanning) kan je terecht bij de studentenbegeleiders van Stuvo. Ze werken in een vertrouwelijk kader en zijn gebonden aan beroepsgeheim. Heb je vragen over je studietoelage? Twijfels over jouw studiekeuze? ¬†Maak een afspraak voor een gesprek met √©√©n van onze studentenbegeleiders. Het is gratis √©n ze hebben beroepsgeheim.¬†

afspraak

Zorgen en nood aan een goed gesprek?

Bij de studentenbegeleiders van Stuvo kan je ook terecht voor eerstelijns psychologische (en psychosociale) gesprekken. Dit gebeurt gratis en met het nodige beroepsgeheim. Voor veel studenten is een goed gesprek met nieuwe inzichten voldoende om hen verder te helpen. Als blijkt dat je gespecialiseerde hulp of begeleiding nodig hebt, kan de studentenbegeleider je doorverwijzen naar een externe psychotherapeut.

Online hulp voor faalangst, uitstelgedrag, stress ...

We geven online informatieve sessies over psychische gezondheid. Het gaat om thema’s waar studenten wel eens mee kunnen worstelen in hun studieloopbaan. Je kan gratis deelnemen aan deze sessies. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn faalangst, uitstelgedrag, stress ... Maar ook slapen, eenzaamheid of jezelf coachen kunnen aan bod komen. Ingeschreven studenten kunnen hierover verder lezen op het studentenportaal.

Studeren zonder blokkeren: online tool

Doe de test en help jezelf. Na het invullen van een vragenlijst krijgt je een duidelijker beeld van de moeilijkheden (uitstelgedrag, faalangst, onzekerheid ...) die je ervaart en een advies van wat je eraan kan doen.  Als Thomas More-student kan je vervolgens ook gratis inloggen en gebruik maken van een zelfhulpprogramma. Je kiest zelf met welk pakket denk- en doe-opdrachten je aan de slag gaat, volgens jouw behoefte en op jouw eigen tempo.

Maak een afspraak met onze studentenbegeleiders