Ga naar de hoofdinhoud
dots-alt

Begeleiding binnen jouw opleiding

Begeleiding via studentenvoorzieningen

Vragen rond kosten, kot, vervoer ...

Voor vragen rond jouw studentenleven (financi√ęle vragen, vragen over kot, vervoer, ontspanning) kan je terecht bij de studentenbegeleiders van Stuvo. Ze werken in een vertrouwelijk kader en zijn gebonden aan beroepsgeheim. Heb je vragen over je studietoelage? Twijfels over jouw studiekeuze? ¬†Maak een afspraak voor een gesprek met √©√©n van onze studentenbegeleiders. Het is gratis √©n ze hebben beroepsgeheim.¬†

afspraak

Zorgen en nood aan een goed gesprek?

Bij de studentenbegeleiders van Stuvo kan je ook terecht voor eerstelijns psychologische (en psychosociale) gesprekken. Dit gebeurt gratis en met het nodige beroepsgeheim. Voor veel studenten is een goed gesprek met nieuwe inzichten voldoende om hen verder te helpen. Als blijkt dat je gespecialiseerde hulp of begeleiding nodig hebt, kan de studentenbegeleider je doorverwijzen naar een externe psychotherapeut.

Online hulp voor faalangst, uitstelgedrag, stress ...

We geven online informatieve sessies over psychische gezondheid. Het gaat om thema’s waar studenten wel eens mee kunnen worstelen in hun studieloopbaan. Je kan gratis deelnemen aan deze sessies. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn faalangst, uitstelgedrag, stress ... Maar ook slapen, eenzaamheid of jezelf coachen kunnen aan bod komen. Ingeschreven studenten kunnen hierover verder lezen op het studentenportaal.

Studeren zonder blokkeren: online tool

Doe de test en help jezelf. Na het invullen van een vragenlijst krijgt je een duidelijker beeld van de moeilijkheden (uitstelgedrag, faalangst, onzekerheid ...) die je ervaart en een advies van wat je eraan kan doen.  Als Thomas More-student kan je vervolgens ook gratis inloggen en gebruik maken van een zelfhulpprogramma. Je kiest zelf met welk pakket denk- en doe-opdrachten je aan de slag gaat, volgens jouw behoefte en op jouw eigen tempo.

Maak een afspraak met onze studentenbegeleiders