Ga naar de hoofdinhoud

Extra bachelordiploma

Na je eerste bacheloropleiding kan je via een verkort traject het diploma van een verwante bacheloropleiding behalen. Voor bacheloropleidingen met afstudeerrichtingen kan je ook via een verkort traject het diploma van een bijkomende afstudeerrichting behalen. Voor verschillende verkorte trajecten bestaat er ook een werktraject, dat de combinatie met werk en/of gezin ondersteunt. Andere vervolgtrajecten zijn ook mogelijk: je masterdiploma aanvullen met een bacheloropleiding of je bachelor met een graduaat. 

Onze verkorte trajecten voor professionele bacheloropleidingen

Vrijstellingen op maat

Bestaat er voor jouw opleiding geen verkort traject, vraag dan vrijstellingen op maat. Heb je niet het gewenste diploma maar wel relevante beroepservaring, volg dan de procedure om vrijstellingen te krijgen op basis van eerder verworven competenties (EVC-procedure).

Leraar worden

Na jouw bacheloropleiding kan je via de verkorte educatieve bachelor leraar worden in het vakgebied van je eerste bachelor.  Je kan dan gaan lesgeven in het secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en volwassenenonderwijs. Misschien zelfs als praktijklector bij Thomas More? We zien je graag komen, na wat nuttige praktijkervaring!

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Onze verkorte educatieve bacheloropleidingen

Schakelprogramma na master

Verkorte trajecten voor masteropleidingen noemen we schakelprogramma's. Die kan je bij universiteiten volgen. In de verderstudeerapp van de Associatie KU Leuven kan je opzoeken welke trajecten je kan doorlopen van of naar jouw wensdiploma. Check de opties bij associatiepartner KU Leuven voor wie een Thomas More-diploma op zak heeft. 

Verderstudeerapp

Veel gestelde vragen over verkorte trajecten