Ga naar de hoofdinhoud
Keuzetraject van de Professionele bachelor Informatiemanagement en Multimedia

Digital Experience Design

Mechelen

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Your digital and creative future is loading ...

 • Jij bent gebeten door internet, websites en apps en wil werken in de boeiende digitale wereld.
 • Je bent nieuwsgierig naar hoe populaire apps (zoals Instagram) en flitsende websites (zoals die van Tomorrowland) tot stand komen.
 • Je programma bestaat uit drie pijlers: leer creatief ontwerpen bij Design, coderen bij Development en je app of website pitchen bij Business & Communication.
 • Voorkennis van coderen is niet nodig.
 • Je past de theorie toe in inspirerende projecten van idee tot app. Neem deel aan hackatons, designwedstrijden en pitches.
 • De meeste studenten vinden al een job vóór ze afstuderen. Als graphic designer, app- of webontwikkelaar, UX/UI-designer …

💡 Digital Experience Design (XD) is vanaf academiejaar '22-'23 de nieuwe naam voor Interactive Multimedia Design (IMD).

studenten imd aan het werk
checkered

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

Digital Experience Design in verkort traject

 • Heb je al een diploma hoger onderwijs in informatica of grafisch design*? Dan kan je Digital Experience Design in een verkort traject volgen.
 • Je specialiseert je in interface design-development.
 • Je studeert één academiejaar. *
 • En volgt tijdens de week les in dagonderwijs.
 • Je start je programma met een inlooptraject waarbij je focust op de basiscompetenties.
 • Afhankelijk van je vooropleiding ontplooi je je kennis rond development of design.
 • Afstuderen doe je met een eindwerk.

* Heb je een ander diploma of wil je de opleiding spreiden over meerdere jaren? Dan kan je met studietrajectbegeleider Mieke Buelens  (mieke.buelens@thomasmore.be) bekijken wat er mogelijk is.

 

Praktische informatie

 • Tijdsduur

  2 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  60

 • Waar

  Op de campus

Programma

Je start je programma met een inlooptraject waarbij je focust op de basiscompetenties van een echte IMD'er. Afhankelijk van je vooropleiding ontplooi je je kennis rond development of design. Zo brengen we iedereen meteen up to speed.

Daarna volgt het hoofdtraject. Je richt je volledig op de specialisatie van het interface design - development. Afstuderen doe je met een écht XD-eindwerk.

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.
 • Het programma van de opleiding wordt in het academiejaar 2024-25 grondig vernieuwd. Dit overzicht is dus onder voorbehoud.
Fase 1
EXPLORE
Research & service design 6
Concept & strategie 6
CREATE
Interface design 6
: : Prototyping
: : Visual design
Interaction design 6
: : Usability
: : Motion design
Fase 1
User-centered design 6
: : Testing
: : Accessibility
3D design 6
Create: digital products 6
BUILD
Machine Learning & AI 3
Build: digital products 6
INTEGRATE
Eindproject 9
Deze opleiding start niet in februari.

Onze troeven

Hackathon

Onze hackathon is dé ultieme challenge voor elke XD-student. Je vormt een team met tweede- en derdejaars en dankzij liters koffie werk je non-stop door tot je website of app af is. Troef: op het einde van de dag ben je zowel kennis als vrienden rijker en wie weet sleep je de hoofdprijs in de wacht. Bekijk de aftermovie.

The Labs

Vorm samen met andere studenten je eigen web agency in Labs. Je werkt aan echte websites en apps voor echte klanten. Bouw indrukwekkende projecten die je later aan werkgevers kunt laten zien. Leer door te doen en groei in een team dat barst van creativiteit.

We make cool stuff

Eigenlijk kan niemand de opleiding beter voorstellen dan onze eigen studenten. Ha! Dus ging een team van creatieve designers en gedreven developers uit het derde jaar XD aan de slag. Het resultaat? Een nieuwe brand en website! Laat je inspireren op www.wearexd.be.

In de praktijk

Praktijk is koning tijdens heel je opleiding. Vanaf dag één wakkeren we jouw goesting aan met praktijkopdrachten, uitdagende projecten en concrete vragen vanuit de sector. Je werkt aan projecten voor KV Mechelen of Technopolis. We stimuleren je ook om deel te nemen aan designwedstrijden, hackatons en pitches.

Persoonlijke begeleiding

Heb je studieadvies nodig? Hulp om je persoonlijk studieprogramma samen te stellen? Sportstatuut of leermoeilijkheden? Onze studietrajectbegeleider en inclusiecoördinator staat voor je klaar en vormt je aanspreekpunt.

Zit je nog met vragen?

Studietrajectbegeleider

Mieke Buelens

Voor al je vragen over een aangepast studietraject.

mieke.buelens@thomasmore.be +32 15 36 91 41

Aan het woord: onze studenten vertellen

Studeren in Mechelen

Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. Met een cappuccino on the go van het station naar de campus. Na je examen lunchen in de zon en nog eventjes langs de winkel. Terug het leercentrum in om te studeren, boeken snel afzetten op kot en je kunt vertrekken om te gaan feesten! In Mechelen is alles dichtbij. #2800love, inderdaad!

Campus De Vest aan de Dijle
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Professionele bachelor

Media en Entertainment Business

De meest ondernemende mediaopleiding van Vlaanderen.

#imd