Ga naar de hoofdinhoud
Keuzetraject van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Applied Data Intelligence

Mechelen

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Ontwikkel technische bedrijfsvaardigheden voor een data-gedreven toekomst!

 • Leer hoe je data kan beheren, beveiligen en verwerken tot waardevolle inzichten.
 • Gebruik de nieuwste digitale tools om data te visualiseren en bedrijven te helpen slimmer, effici√ęnter en winstgevender te worden.
 • Word de vertaler-tolk tussen bits & bytes enerzijds en business decisions anderzijds en ontdek de kunst van het omzetten van massa's data in bedrijfsrelevante kennis.
 • Leer programmeren in C# en krijg inzicht in de fascinerende werking van AI-algoritmen!
 • Leer scripten in Python om saaie en repetitieve taken te automatiseren, waardoor je tijd maar ook energie bespaart.
 • Ontwikkel ook je kennis van en vaardigheden in opkomende gebieden als Machine Learning (ML) en Artifici√ęle Intelligentie (AI).
 • Leer de essenti√ęle technieken voor het beveiligen van data en bescherm gevoelige informatie, integriteit en beschikbaarheid van gegevens in¬†een datarijke wereld met encryptie, toegangscontrole, identiteitsbeheer, netwerkbeveiliging en meer!
 • Breng de theorie in de praktijk met real-life projecten en stagemomenten, gecoacht door ervaren docenten en experten uit het bedrijfsleven.
Applied Data Intelligence
checkered

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

Applied Data Intelligence in verkort traject voor bachelors Bedrijfskunde/ICT

 • Heb je al een bachelordiploma Bedrijfsmanagement, Elektronica/ICT of Toegepaste informatica en wil je graag data analist worden?
 • Kies dan voor dit verkort traject van minimum3 semesters of anderhalf jaar.
 • Met diploma Bedrijfsmanagement op zak, telt je studiepakket maximum 99 studiepunten.
 • Een diploma Toegepaste informatica of Elektronica-ICT af? Dan neem je nog een pakket op van maximum 89 studiepunten.
 • Je volgt tijdens de week les in dagonderwijs.
 • Breng de theorie in praktijk met real-life projecten uit het bedrijfsleven.
 • Ervaar een praktische aanpak met projectwerk, gecoacht door ervaren docenten.
 • Een stage in de verkorte programma's is niet verplicht, wel warm aanbevolen!
 • Ook op basis van elk ander bachelor- of masterdiploma (bv. bachelor Multimedia en creatieve technologie of bachelor Media en entertainment business) krijg je een vast pakket aan vakken vrijgesteld en neem je maximum nog 114 studiepunten op.
 • Bij vragen kan je contact opnemen met de trajectbegeleider. Dan bekijken we samen hoe we een persoonlijk studieprogramma op maat van jouw ambities kunnen uitwerken.

Praktische informatie

 • Duur

  1 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  60

 • Toelatingsvoorwaarden

  Bekijk de diplomavoorwaarden voor bachelors en graduaten.

 • Waar

  Op de campus

 • Inschrijvingsgeld

Programma

 • Semester 1 | We leren je de technologische tools waarmee je aan de slag kunt met databases en grote hoeveelheden data. Je leert werken met syntaxis en krijgt een inleiding in gegevensbescherming en cyberveiligheid. Ook leer je de basisprincipes van ondernemerschap en management.
 • Semester 2 | In het volgende semester word je ondergedompeld in analytische technieken en visualisatie. We simuleren cyberaanvallen en leren je hoe je zwakke plekken in de beveiliging kunt detecteren.
 • Semester 3 | In het derde semester neem je de rol op van data expert: de data science kent nu geen geheimen meer voor jou. Je zet business vraagstukken om in data analyses en vertaalt je resultaten naar concrete inzichten voor je klant.

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van √©lk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.
Semester 1 2 3
Databases Fundamentals 6
Programming Fundamentals i 6
Information Technology Toolkit 3
Business Continuity and Disaster Recovery 3
Programming Advanced i 6
Web Fundamentals i 6
Scripting i 6
Data Ethics 3
Introduction to Artificial Intelligence 3
Identity & Access Management i 3
Data Engineering 6
Semester 1 2 3
Marketing Analytics i 3
Data Security By Design 6
Applied Business Intelligence Fundamentals 3
Applied Artificial Intelligence Fundamentals 6
Applied Business Intelligence Advanced 6
Customer Insights using Data Analytics 3
Machine Learning & Forecasting 6
Applied Artificial Intelligence Advanced 3
Data Security Enhancing Technologies 3
Data Protection Enhancing Technologies 3
 • Al een bachelordiploma Bedrijfsmanagement, Toegepaste Informatica (of een inhoudelijk verwant bachelordiploma) op zak?¬†In dat geval kan je een verkort traject van 3 semesters volgen. Bijkomende vrijstellingen in het resterende traject zijn mogelijk en kunnen aangevraagd worden via de vrijstellingsprocedure. Je zal dan de vakken van je vorige opleiding inhoudelijk moeten vergelijken met de vakken in het verkorte programma. Dit kan op basis van de ECTS-fiches (de programmagids) die online beschikbaar zijn. Het vakkenpakket van het verkort traject en het aanvraagformulier voor eventuele bijkomende vrijstellingen (incl. de te volgen procedure) kan je verkrijgen bij je trajectcoach.¬†
 • Al een ander bachelor- of masterdiploma behaald dan hierboven vermeld?¬†Ook dan kan je rekenen op een vrijstellingspakket. Neem contact op met je trajectcoach om je traject te bespreken. Houd er wel rekening mee dat het vrijstellingspakket op basis van een niet-verwante bachelor- of masteropleiding je studietraject niet substantieel zal verkorten. Bijkomende vrijstellingen in het resterende traject zijn mogelijk en kunnen aangevraagd worden via de vrijstellingsprocedure. Je zal dan de vakken van je vorige opleiding inhoudelijk moeten vergelijken met de vakken in het verkorte programma. Dit kan op basis van de ECTS-fiches (de programmagids) die online beschikbaar zijn. Het vakkenpakket van het verkort traject en het aanvraagformulier voor eventuele bijkomende vrijstellingen (incl. de te volgen procedure) kan je verkrijgen bij je trajectcoach.¬†
 • Al credits behaald in het hoger onderwijs maar nog geen diploma behaald? Ook dan is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen via de vrijstellingsprocedure. Je zal dan de vakken van je vorige opleiding inhoudelijk moeten vergelijken met de vakken in het verkorte programma. Dit kan op basis van de ECTS-fiches (de programmagids) die online beschikbaar zijn. Het aanvraagformulier (incl. de te volgen procedure) kan je verkrijgen bij je trajectcoach.
Deze opleiding start niet in februari.

Onze troeven

In de praktijk

Praktijk vormt de rode draad doorheen je opleiding.

In het eerste jaar leer je in het vak Inspiratielab in team samenwerken en een werkende applicatie maken. Hiervoor zet je je programmeerskills in die je in het eerste semester hebt verworven. Je kan er zelfs voor kiezen dit project (in team) al op de echte werkvloer bij een bedrijf uit te voeren: het bedrijf brengt de opdracht aan en begeleidt je in het proces. Echt werkplekleren.
In het tweede jaar leer je in team samenwerken en een werkende applicatie maken. Hiervoor zet je je programmeerskills in die je intussen hebt verworven. Je kan er zelfs voor kiezen dit project (in team) al op de echte werkvloer bij een bedrijf uit te voeren: het bedrijf brengt de opdracht aan en begeleidt je in het proces. Echt werkplekleren.
In een verkort traject ben je niet verplicht om de stage van de derde fase op te nemen. Studenten kunnen er echter toch voor kiezen stage te lopen bij een topbedrijf als Telenet, ING, Accenture, Cronos, Ordina, ... Een typische stageopdracht is het uitwerken van een data-architectuur en het maken van een dashboard dat deze data visualiseert.
Vaak kan je na het behalen van je diploma onmiddellijk aan de slag als werknemer bij je stagebedrijf!

Applied Data Intelligence

Go international

Een stage opnemen is niet verplicht in de verkorte trajecten (modeltrajecten). Beslis je toch op stage te gaan, dan behoort het steeds tot de mogelijkheden om je stage in het buitenland af te werken.

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

De lesweken worden opgedeeld in twee periodes van 13 weken. Tijdens die 13 weken focussen we intensief op een beperkt aantal vakken. Op het einde van de periode volgen er examens. Op die manier verspreiden we de studiedruk gelijkmatig over het academiejaar en kunnen we extra focussen op persoonlijke begeleiding en feedback. Praktische oefeningen, groepsprojecten, samenwerken en kennisdeling staan centraal. 

Voor al die begeleiding en kennis mag je rekenen op (gast)docenten die met beide voeten in de bedrijfswereld staan. Gooi daar een gezonde no-nonsense aanpak bovenop en je komt tot een unieke mix van authenticiteit, expertise en coaching! 

Zit je nog met vragen?

Opleidingscoördinator

Elke Boonen

Voor al je vragen over het programma en de professionele mogelijkheden.

elke.boonen@thomasmore.be
Studietrajectbegeleider

Greet Sysmans

Voor al je vragen over je studieloopbaan, een aangepast traject of vrijstellingen

greet.sysmans@thomasmore.be +32 15 68 89 71
Inclusiecoördinator

Kristel Van Leuven

Voor al je vragen over ondersteunende studie- en examenfaciliteiten.

kristel.vanleuven@thomasmore.be +32 15 36 91 86

Studeren in Mechelen

Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. Met een cappuccino on the go van het station naar de campus. Na je examen lunchen in de zon en nog eventjes langs de winkel. Terug het leercentrum in om te studeren, boeken snel afzetten op kot en je kunt vertrekken om te gaan feesten! In Mechelen is alles dichtbij. #2800love, inderdaad!

Campus De Vest aan de Dijle
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Accountancy-Fiscaliteit

Goed in rekenen, niet bang van Excel? Ga cijferen voor bedrijven!
Keuzetraject van de afstudeerrichting Supply Chain Management van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Airfreight Logistics

Zijn jouw organisatietalent, luchthavens en cargo een ideale combo?
Keuzetraject van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Automotive Management

Een passie voor auto's en business?
Keuzetraject van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Business en Management

Combineer zakelijk instinct én inzicht, ontplooi de ondernemer in jezelf.
Keuzetraject van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Business en Ondernemen

Een allround manager worden?
Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Financi√ęn en Verzekeringen

Bank, beurs, verzekering? Jij bent van alle markten thuis.

Keuzetraject van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Immobili√ęn en Verzekeringen

Alles over de vastgoedmarkt en verzekeringen!
Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Internationaal Ondernemen

Ondernemerstalent zonder grenzen.
Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Marketing

Vlot, creatief en ondernemend? Help merken en producten de markt veroveren.

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Rechtspraktijk

Werken bij een notaris of advocaat. Iets voor jou?
Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Supply Chain Management

Goederenstroom en logistiek: jij leert het organiseren.

#wearebusiness