Ga naar de hoofdinhoud
Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

Advanced Personal Trainer

Turnhout

Nederlands

Begeleid prestatiesporters en topsporters naar een hoger niveau! 

 • Je wil aan de slag met¬†high performance sporters¬†en¬†competitiesporters.¬†
 • Je zorgt voor de¬†fysieke voorbereiding¬†en/of postrevalidatie op maat van de sporter. ¬†
 • Je¬†test, traint en coacht¬†in een √©√©n-op-√©√©n context of in small group setting en dit zowel in de fitnesscentra, multidisciplinaire praktijken, studio‚Äôs, in de profit- en non-profitsector alsook in de vrijetijdsector.¬†
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een¬†actieve,¬†gezonde samenleving¬†en betere, veiligere¬†prestatiesportbeoefening.¬†
 • Afgestudeerd? Dan kan je aan de slag als¬†zelfstandige¬†Advanced Personal Trainer of binnen gespecialiseerde prestatiesport-trainingscentra.¬†
 • Zin om verder te studeren? Behaal een tweede bachelordiploma via een verkort traject, bijvoorbeeld Sportmanagement of verdiep je, na een schakelprogramma, verder in het coachen op prestatie en actieve levensstijl via de Master of Science in de bewegings- en sportwetenschappen.¬†
Mensen die sporten in Turnhout
checkered

De job van je leven

De opleiding in het kort

Bekijk onze verschillende trajecten

Advanced Personal Trainer in verkort traject

 • Je hebt al een diploma hoger onderwijs.
 • Op basis van jouw voortraject wordt je individueel studieprogramma (ISP) opgesteld in overleg met de opleidingsmanager.

Praktische informatie

 • Waar

  Op de campus

Programma

Fase 1 | Je leert instrueren naar een juiste en veilige bewegingsuitvoering en verkent het Vlaamse Sport- en beweeglandschap.
Fase 2 | Je krijgt doorgedreven kennis in het testen en trainen van gezonde personen en leert ook screenen naar risicofactoren en herkent signalen om door te verwijzen naar andere professionals. Je brengt de fysieke mogelijkheden van personen in kaart en ontwikkelt sport- en bewegingsactiviteiten op maat van de doelgroep.
Fase 3 | Je verdiept je in het geven van Advanced Personal Training om een uitdagende trainingscontext te cre√ęren met een hoge resultaatsgarantie. Je test, traint, coacht en begeleidt vervolgens een atleet met het oog op een betere prestatie √©n lagere kans op blessures.

Op basis van jouw voortraject wordt je individueel studieprogramma (ISP) opgesteld in overleg met de opleidingscoördinator. Voor de beschrijving van alle vakken in de opleiding verwijzen we je naar de programmagids van het basistraject.

Wil je deze opleiding starten in februari? Neem contact op met de opleidingsmanager of de studietrajectbegeleider.

Onze troeven  

een beweegcoach en oudere vrouw trainen de armspieren.

Booming business

Speel in op een maatschappelijke trend om meer tijd en middelen te spenderen aan persoonlijke fitnessbegeleiding. Als hooggekwalificeerde trainer maak je het verschil met je state-of-the-art begeleiding en coaching.

beweegoefening met een bal voor de stevigheid van de knie.

Focus op return-to-play

Je zet in op postrevalidatie en bereidt spelers en atleten fysiek voor om opnieuw op niveau te kunnen presteren. Met dit keuzetraject word jij de geknipte persoon om deze begeleiding in handen te nemen.

Een sporter staat op handen en voeten voor het verstevigen van de buikspieren.

Re√ęle praktijkervaring

In dit keuzetraject word je ondergedompeld in de praktijk van Advanced Personal Training. Je leert van experten en integreert nieuwe inzichten in je eigen aanpak. Je bent onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt.

In de praktijk

Mogelijke stageplaatsen zijn zeer uiteenlopend. Je kan terecht in sport- en fitnessclubs, inspanningslabs, sportfederaties, postrevalidatiecentra ... Onze studenten gingen al aan de slag bij een aantal topstageplaatsen: Nottebohm, STVV, Royal Antwerp FC, Medisch Training Centrum, Muscle up Sports, en To Walk Again ... De stage in fase 3 kan ook bij één van onze internationale partners.

Student en docent van Thomas More doen een bewegingsanalyse.

Go international

Lonkt het internationale avontuur? Spreid dan je vleugels en trek naar het buitenland. In het derde jaar krijg je de kans om internationaal te gaan. Onze partnerinstellingen in onder andere Finland, IJsland, Portugal en Canada verwelkomen je met een uitdagend programma en een ervaring die je nooit zal vergeten. 

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Topsporter of -coach? Functiebeperking? Werkstudent? Student-ondernemer? Nood aan een aangepast traject? De ombuds, studietrajectbegeleider, zorgcoördinator en topsportcoördinator helpen je graag bij het aanvragen van de nodige faciliteiten. 
 
Of heb je gewoon vragen, bezorgdheden, suggesties? Contacteer gerust onze docenten, zij coachen je graag naar een optimaal studietraject. Je kan uiteraard ook altijd je collega-studenten van de studentenraad raadplegen. 

Zit je nog met vragen?

Trajectcoördinator

Elise Vansant

Voor al je vragen over dit keuzetraject.

elise.vansant@thomasmore.be +32 496 15 56 53
Opleidingscoördinator

Joeri Verellen

Voor al je vragen over de opleiding.

joeri.verellen@thomasmore.be +32 14 74 03 22

Verhalen

Studeren in Turnhout

De Turnhoutse campus lijkt zo uit de toekomst geplukt: vrolijke kleuren, grote raampartijen, supermoderne lokalen. De baseline van de campus is 'altijd in beweging' en dat is eraan te zien. Het gebouw is een bruisende biotoop voor bachelor- en graduaatsopleidingen in sport, gezondheid, onderwijs, ondernemerschap en technologie. Met een prachtige sporthal, glanzende skillslabs, stijlvolle auditoria, een hightech beweegstudio, een polyvalente zaal zit je goed voor een opleiding op maat van jouw ambities. Aan studentenleven geen gebrek! De studentenverenigingen organiseren regelmatig fuiven, en voor een frisse pint of een lekkere hap heb je keuze te over op de Grote Markt.

Campus Turnhout Thomas More
checkered

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Keuzetraject van de Afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

E-sportmanager

Manager tussen sport en entertainment!

Postgraduaat

Sportmanagement

Specialiseer je in sportmanagement via afstandsonderwijs.

Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

Beweegcoach

De schakel tussen zorg en een actieve levensstijl.
Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

G-sportcoach

G-sporters begeleiden in alle facetten.
Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

Sporteducatie

Ga aan de slag als bewegingsdeskundige.

Keuzetraject van de Afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Topsportmanager

Sportmanager op het hoogste niveau.

Educatieve bachelor

Leraar Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie

Je wil sportleraar worden. Je volgt de bachelor Leraar Secundair Onderwijs en kiest specifiek voor de vakken Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie

Keuzetraject van de Afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Sportmanager

#sportatthomasmore