Ga naar de hoofdinhoud
Keuzetraject van de Afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Topsportmanager

Turnhout

Nederlands

Jouw ambitie kent geen grenzen

  • Je bent geïnteresseerd in sport op het hoogste niveau en hebt de ambitie en de wilskracht om er dagelijks onderdeel van uit te maken.
  • Je bent niet verlegen om het voortouw te nemen in een complexe organisatie, anderzijds ben je een echte teamplayer die andere mensen kan boeien en inspireren.
  • Je gelooft in persoonlijke ontwikkeling en bent klaar om tegemoet te komen aan de hoge eisen die gesteld worden, zowel tijdens de opleiding als nadien in het werkveld.
  • Je leert een topsportomgeving te creëren die het mogelijk maakt aan topsporters, coaches en medewerkers zich optimaal te ontwikkelen en te presteren.
Studenten krijgen uitleg.
checkered

De job van je leven

De opleiding in het kort

Bekijk onze verschillende trajecten

Topsportmanager in verkort traject

  • Heb je reeds een diploma op zak? Neem contact op met de opleidingscoördinator om je verkort traject te laten samenstellen.
  • Als je kiest voor het keuzetraject topsportmanager heb je een professionele bachelor Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement. De andere keuzetrajecten zijn sportmanager en e-sportmanager.

  • Je kan enkel tot dit keuzetraject toegelaten worden indien je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden bij de opstart van fase 2.

Praktische informatie

  • Waar

    Op de campus

Programma

Op basis van jouw voortraject wordt je individueel studieprogramma (ISP) opgesteld in overleg met de opleidingscoördinator. Voor de beschrijving van alle vakken in de opleiding verwijzen we je naar de programmagids van het basistraject

Wil je deze opleiding starten in februari? Neem contact op met de opleidingsmanager of de studietrajectbegeleider.

Onze troeven

Professionele profielen

De (top)sportwereld heeft nood aan professioneel opgeleide leidersprofielen die begrijpen en uitdragen wat het inhoudt om in een high-performance omgeving te werken.

Multidisciplinaire opleiding

De opleiding borduurt verder op de basisprincipes van bedrijfs- en sportmanagement. Specifiek gericht op de kennis en vaardigheden die verwacht worden van een toekomstige topsportmanager geef je zelf richting aan je studietraject.

Werkveldervaring

Je krijgt de kans te leren van de best practices uit het internationale werkveld. Je komt in contact met verschillende organisaties via gastcolleges, plaatsbezoeken in binnen- en buitenland, projecten en stagemomenten. Voor de opleiding op afstand is er een aangepast programma voorzien.

In de praktijk

Je staat volop met je voeten in de praktijk dankzij een stage van 11 weken. 
 
Onze studenten gingen al aan de slag bij een aantal topstageplaatsen: Club Brugge, Antwerp, ID&T, Lotto Dstny, Sportpaleis en Lilse Bergen. Zoek je liever zelf de plek van je dromen? Ook dat kan natuurlijk! 

Student jarne bij Club Brugge

Go international

Lonkt het internationale avontuur? Spreid dan je vleugels en trek naar het buitenland voor een stage of om een deel van je studiepunten te behalen. Engeland, Frankrijk, Denemarken en Spanje behoren tot de mogelijkheden. 

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Onze ervaren docenten hebben hun strepen verdiend in de topsportsector en zijn er nog steeds actief. Ze nemen een coachende rol op tijdens de opleiding en geven op regelmatige tijdstippen feedback.
Als student krijg je de kans om te leren van de expertise die aangeboden wordt, anderzijds ben je zelf de grootste ‘driver’ achter je persoonlijke ontwikkeling.

Zit je nog met vragen?

Trajectcoördinator

Thomas Caers

Voor al je vragen over de opleiding.

thomas.caers@thomasmore.be
Opleidingscoördinator

Hanneke Scheelen

Voor al je vragen over de opleiding.

hanneke.scheelen@thomasmore.be +32 14 80 61 01

Studeren in Turnhout

De Turnhoutse campus lijkt zo uit de toekomst geplukt: vrolijke kleuren, grote raampartijen, supermoderne lokalen. De baseline van de campus is 'altijd in beweging' en dat is eraan te zien. Het gebouw is een bruisende biotoop voor bachelor- en graduaatsopleidingen in sport, gezondheid, onderwijs, ondernemerschap en technologie. Met een prachtige sporthal, glanzende skillslabs, stijlvolle auditoria, een hightech beweegstudio, een polyvalente zaal zit je goed voor een opleiding op maat van jouw ambities. Aan studentenleven geen gebrek! De studentenverenigingen organiseren regelmatig fuiven, en voor een frisse pint of een lekkere hap heb je keuze te over op de Grote Markt.

Campus Turnhout Thomas More
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Keuzetraject van de Afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

E-sportmanager

Manager tussen sport en entertainment!

Postgraduaat

Sportmanagement

Specialiseer je in sportmanagement via afstandsonderwijs.

Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

Beweegcoach

De schakel tussen zorg en een actieve levensstijl.
Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

Advanced Personal Trainer

Begeleid sporters naar een hoger niveau.
Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

G-sportcoach

G-sporters begeleiden in alle facetten.
Keuzetraject van de Professionele Bachelor Sport en Bewegen

Sporteducatie

Ga aan de slag als bewegingsdeskundige.

Educatieve bachelor

Leraar Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie

Je wil sportleraar worden. Je volgt de bachelor Leraar Secundair Onderwijs en kiest specifiek voor de vakken Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie

Keuzetraject van de Afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Sportmanager

#sport