Ga naar de hoofdinhoud
ONDERZOEKSLIJN

Inclusie van mensen met een beperking

Onderzoek mét en voor de doelgroep

Doelgroep actief betrekken

Een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een beperking een volwaardige plek vinden, is ons doel. Hieraan dragen we bij met ons praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. Tijdens onze projecten betrekken we actief de ervaringsdeskundigheid van personen met een (verstandelijke) beperking en hun netwerk. 

Onze onderzoeksthema‚Äôs gaan¬†van e-inclusie en inclusief onderwijs, werk en vrije tijd tot het inzetten van technologie√ęn zoals¬†immersieve¬†technologie, 3D-geprinte hulpmiddelen, ‚Ķ Zo willen we maximale participatie van iedereen met een ondersteunings- en zorgnood. Daarnaast doen we voor ondersteunende communicatie technologie beroep op het expertnetwerk Modem.¬†

Man werkt aan fiets binnen project Mobilab and Care

Expertnetwerk Modem

Modem helpt jou met hulpmiddelen die¬†‚Äčgeschreven, gesproken of digitale communicatie ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan communiceren. Modem zorgt voor advies op maat √©n voor bijscholingen over ondersteunende communicatie technologie voor professionals zoals logopedisten, ergotherapeuten...

Ontdek wat Modem doet

Projecten

Onze onderzoekers

Onderzoeker

Jo Daems

Ergotherapeut ge√Įnspireerd door personen met een beperking, onderzoekend werk maken van een inclusieve samenleving.¬†

Onderzoeker

Tessa Delien

Onderzoeker en ergotherapeut die streeft naar inclusie en participatie van personen met een beperking. Iedereen heeft het recht om ten volle deel te nemen aan onze maatschappij.

Onderzoeker

Bert Bonroy

Gefascineerd hoe technologie de zorg van vandaag én morgen kan ondersteunen.

Onderzoeker

Wim De Backer

Ergotherapeut met een passie voor oplossingen die communicatie mogelijk maken voor personen met een beperking

Onderzoeker

Kirsten Denis

Creatieve, sociale en nieuwsgierige logopediste. Steeds klaar voor het helpen en informeren van mensen bij wie het spreken moeilijk gaat.

Onderzoeker

Inge Piedfort

Logopediste geboeid door technologie die communicatie ondersteunt, met het oog op een inclusieve samenleving